Løkke: For lidt politisk interaktion i rigsfællesskabet

SAMARBEJDE: Mange danske politikere har ikke turdet engagere sig i Grønland. Det mener statsminister Lars Løkke Rasmussen, der efterlyser mere politisk interaktion i rigsfællesskabet.

De grønlandske og færøske perspektiver bør fylde meget mere i dansk politik. Det var hovedbudskabet fra Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), da han mandag deltog i et vælgermøde i Det Grønlandske Hus i København sammen med det nuværende grønlandske folketingsmedlem, Aaja Chemnitz Larsen (IA).

”Dansk politik har brug for at have et mere offensivt grønlandsk og færøsk perspektiv. Den bedste måde at få det på er ved at snakke med de mennesker, som repræsenterer de to lande. Det er ikke særlig indviklet. Det var derfor, vi gjorde det. Og det agter jeg at gøre igen, hvis jeg får muligheden,” sagde Lars Løkke Rasmussen med hentydning til, at de fire nordatlantiske folketingsmedlemmer blev konsulteret i forbindelse med udarbejdelsen af grundlaget for den smalle Venstre-regering, som Lars Løkke Rasmussen dannede efter folketingsvalget i 20015. 

Ikke turde engagere sig
Statsministeren efterlyste desuden et større politisk samarbejde.

Login