Løkke: For lidt politisk interaktion i rigsfællesskabet

SAMARBEJDE: Mange danske politikere har ikke turdet engagere sig i Grønland. Det mener statsminister Lars Løkke Rasmussen, der efterlyser mere politisk interaktion i rigsfællesskabet.

Mange danske politikere har ikke rigtig turdet engagere sig i Grønland af respekt for selvstyrelov og så videre, sagde Lars Løkke Rasmussen ved et valgmøde i Det Grønlandske Hus.
Mange danske politikere har ikke rigtig turdet engagere sig i Grønland af respekt for selvstyrelov og så videre, sagde Lars Løkke Rasmussen ved et valgmøde i Det Grønlandske Hus.Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Jeg betragter mig selv som værende grønlandsminister.

Lars Løkke Rasmussen
Statsminister, MF,

De grønlandske og færøske perspektiver bør fylde meget mere i dansk politik. Det var hovedbudskabet fra Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), da han mandag deltog i et vælgermøde i Det Grønlandske Hus i København sammen med det nuværende grønlandske folketingsmedlem, Aaja Chemnitz Larsen (IA).

”Dansk politik har brug for at have et mere offensivt grønlandsk og færøsk perspektiv. Den bedste måde at få det på er ved at snakke med de mennesker, som repræsenterer de to lande. Det er ikke særlig indviklet. Det var derfor, vi gjorde det. Og det agter jeg at gøre igen, hvis jeg får muligheden,” sagde Lars Løkke Rasmussen med hentydning til, at de fire nordatlantiske folketingsmedlemmer blev konsulteret i forbindelse med udarbejdelsen af grundlaget for den smalle Venstre-regering, som Lars Løkke Rasmussen dannede efter folketingsvalget i 20015. 

Ikke turde engagere sig
Statsministeren efterlyste desuden et større politisk samarbejde.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00