Løkke og Kielsen åbner for dansk medfinansiering af lufthavnsprojekter

FINANSIERING: Mulighederne for dansk medfinansiering af Grønlands omdiskuterede lufthavnsprojekter skal undersøges. Det er Lars Løkke Rasmussen (V) og Kim Kielsen blevet enige om på forsoningsmøde onsdag.

Foto: Colourbox
Andreas Krog

Efter længere tids furore om Grønlands milliarddyre lufthavnsprojekter og mulig kinesisk involvering er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Grønlands landsstyreformand, Kim Kielsen, på et møde i København onsdag blevet enige om at undersøge, om man fra dansk side kan bidrage til finansieringen af lufthavnsprojekterne, der består af en udvidelse af to lufthavne og etablering af en ny lufthavn til tilsammen 3,7 milliarder kroner.

”Der er enighed om, at der igangsættes et fælles arbejde herom, som kan afsluttes forud for, at Naalakkersuisuts lovforslag om lufthavnsprojekterne færdigbehandles i Inatsisartut på efterårssamlingen i 2018,” skriver statsministeren og landsstyreformanden i en fælles pressemeddelelse efter mødet.

Lars Løkke Rasmussen og Kim Kielsen er endvidere blevet enige om at bede erhvervsministeren og naalakkersuisoq for erhverv og energi om at komme med forslag til en udvidelse af samarbejdet om at fremme danske erhvervsvirksomheders og pensionskassers kendskab til og muligheder for at investere i Grønland. Mulighederne for og perspektiverne i at etablere en fælles udviklingsfond vil blive vurderet i den forbindelse.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00