Måling: Udsigt til magtskifte på Færøerne

VALG: De borgerlige partier står i en meningsmåling til at overtage magten på Færøerne ved lagtingsvalget om halvanden uge. Intet er dog afgjort endnu, og kampen om Tórshavn kan blive udslagsgivende.

Mens der under valgkampen i maj og juni op til folketingsvalget den 5. juni blev lavet op mod hundrede meningsmålinger, så skulle man tre uger ind i valgkampen frem mod valget til det færøske lagting den 31. august, før den første meningsmåling blev offentliggjort. Det blev den så mandag og peger i retning af et magtskifte.

De fire borgerlige oppositionspartier Fólkaflokkurin, Sambandsflokkurin, Miðflokkurin og Sjálvstýri står nemlig til at få 18 ud af de 33 pladser i det færøske parlament Lagtinget mod 15 pladser til den regerende koalition bestående af Javnaðarflokkurin, Tjóðveldi og Framsókn.

Chefredaktør Eirikur Lindenskov fra den færøske avis Sosialurin peger dog på, at færøske målinger ofte viser sig at ramme langt ved siden af valgresultatet. Desuden er det meget afgørende for valgets udfald, hvordan stemmerne falder i Færøernes største by Tórshavn, hvor mere end hver tredje af de i alt mere end 51.000 færinger bor.

Login