Minister: Levetidsforlængelse af inspektionsskibe er blot en ud af flere muligheder

At lade Søværnets arktiske inspektionsskibe sejle indtil de er næsten 50 år gamle, er kun en af flere muligheder, som er i spil forud for forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig, fastslår den fungerende forsvarsminister.

Foto: Søren Dreijer og Christian Thøgersen/1 Eskadre/Forsvarsgalleriet
Andreas Krog

Fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) maner nu til besindighed i kølvandet på den usikkerhed, det har skabt i blandt andet den danske maritime industri, at Forsvarsministeriets embedsmænd i et internt notat har foreslået, at Søværnets mere end 30 år gamle arktiske inspektionsskibe af Thetis-klassen ikke skal erstattes med nye skibe lige foreløbig.

I stedet lægger embedsmændene i notatet, der er udarbejdet i november sidste år, op til, at de fire skibe levetidsforlænges og holdes sejlende frem til udgangen af 2030'erne. Til den tid vil skibene være tæt på 50 år gamle.

Ideen om at levetidsforlænge de fire skibe Thetis, Vædderen, Hvidbjørnen og Triton er dog blot én af flere muligheder, som man kigger nærmere på, understreger ministeren i et svar til Folketingets forsvarsudvalg.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00