Norge sender fregat til Arktis

Norge har i sidste uge haft fregatten KNM Helge Ingstad forbi Svalbard øgruppen og byen Longyearbyen for at vise det norske flag i de arktiske farvande.

Normalt er det kun skibe fra den norske kystvagt, der patruljerer i de arktiske farvande. Men i de senere år har Norge en gang om året sendt en af sine fem fregatter af Fridtjof Nansen-klassen til Svalbard. Ofte er det i september inden der kommer is på vandet. Ligesom de tre danske fregatter af Iver Huitfeldt-klassen, så har de norske fregatter nemlig ikke isforstærket skrog.

I september var fregatten KNM Roald Asmundsen nord for Svalbard og krydsede den 81. breddegrad. Det er det længste nordpå en norsk fregat har været i nyere tid.

Login

  • Anmeld

    Svend-Erik Hansen

    "Fregatterne har også den Mark-41 launcher, som kan rumme de missiler, som skal bruges til at nedskyde fjendtlige ballistiske missiler."

    Nej. VLS på de norske fregatter er ikke i strike length versionen. De kan ikke indgå som shooters i BMD med SM-3. De kan heller ikke have Tomahawks og formodentlig heller ikke SM-6.