Øvelse: Sammen om at redde synkende skib

Der stod koordination på tværs af nationaliteter på skemaet på sidstedagen af den store arktiske kystvagtøvelse Arctic Guardian, som blev afviklet i Danmarksstrædet mellem Island og Grønland i dagene 6. - 8. september. Her handlede det nemlig om at indsatsfolk fra fem lande skulle arbejde sammen om at få lukket sprækkerne i et synkende skib og ydet førstehjælp til besætningen ombord.

Arctic Guardian var Arctic Coast Guard Forums første store multinationale øvelse, hvor USA, Canada, Norge, Island og Danmark bidrog med hver et skib, mens USA, Danmark og Island stillede med fly og Island havde helikoptere med.

Arktisk Nyt var med ombord på det danske inspektionsskib Vædderen, der sammen med et CL-604 Challenger-fly var Danmarks bidrag til den tre dage lange øvelse, hvor man trænede tre forskellige scenarier. I dette indlæg beskrev vi øvelsen med eftersøgning af redningsflåder på øvelsens første dag onsdag og her kom vi omkring torsdagens øvelse, der handlede om eftersøgningen efter en forsvunden sømand.

Login