Oprydning startet i Grønnedal

Den danske flådestation Grønnedal blev først lukket og så genåbnet igen som led i et speget diplomatisk spil, der handlede om hvor mange supermagter den danske regering mente der var plads til på Grønland.

Genåbningen er dog ikke ensbetydende med, at den planlagte oprydning er opgivet. For Arktisk Kommando skal fremover kun bruge en lille del af flådestationen til depot med mere. Derfor har
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i oktober i samarbejde med entreprenørfirmaet Danstruct A/S igangsat oprydningen i Grønnedal.

Som det første fjernes nu en stor mængde ikke-farligt affald, som ved Forsvarets fraflytning i 2012 blev oplagt i to bygninger. Ligeledes fjernes 14 containere med jern- og metalskrot og brændbart affald, hvor også selve containerne destrueres, da de ikke længere må anvendes til oversøisk transport.

Login

 • Anmeld

  Flemming Glymov

  Det var en dejlig nyhed.
  Vi er mange som syntes at det er godt at Grønnedal bliver på danske hænder.
  Vi er rigtig mange fra søværnet, som har gode erindringer fra det grønlandske lille stykke paradis på jorg.
  Jeg søsatte et lille projekt som hed På Gensynrejse til Grønnedal i 2016.
  Med stor hjælp fra Jan Bøsted og andre lykkedes det at få en fantastisk gensynsrejde afholdt. Tak til Jan m.fl.
  Vi skal på rejse en hel del i 2018 til Grønland og i 2019 håber vi på endnu en gensynsrejse til Grønnedal på samme meget primitive vilkår som i 2017
  mvh
  Flemming Glymov
  Overkonstabel Radio på Insp Hvidbjørnen i 66/67, med base på fls Grønnedal.

 • Anmeld

  leif

  Det kan virke ret uforståeligt at Forsvaret ikke,i forbindelse med nedlukningen foretog disse oprydningsopgaver???Det er jo ligesom alt det amerikanske affald som stadig plager visse lokationer på Grønland,og som det forlyder er ved at blive fjernet!!!