Professor: Grønland og Færøerne er fattige og vi er ligeglade med dem

Professor Marlene Wind fra Københavns Universitet talte direkte ud af posen, da hun mandag eftermiddag blev interviewet af en spansk tv-station efter at hun havde debatteret med den catalanske leder Carlos Puigdemonts ved et arrangement på universitetet.

Da journalisten spurgte hende hvorfor Danmark anerkender Færøerne og Grønlands ret til selvstyre og ikke støtter Cataloniens ønske om selvstyre, så var hun meget ligefrem.

"Fordi de (Færøerne og Grønland, red.) er meget fattige og vi er ligeglade med dem," sagde Marlene Wind og skyndte sig at tilføje: "Undskyld. Dette skulle jeg ikke have sagt. Lad være med at citere mig for det."

Login

 • Anmeld

  Karl

  hun er sku dum, og i kalder hende for en professor?

 • Anmeld

  Niels-Jørn Jakobsen

  Marlene Wind og Københavns Universitet må rykke ud med en officiel og alvorlig undskyldning til det grønlandske og det færøske folk - det kan kun gå forlangsomt! ??

 • Anmeld

  leif

  Vi bør gøre mere.I stedet for at tonse rundt i ligegyldige ørkenstater!!!!

 • Anmeld

  Peter Hansen

  Enig med Leif, i stedet for at sende milliader ud af landet til "ligegyldige" og utaknemmelige steder i verden, hvor det synes ikke at gøre den store forskel, så bør man bruge milliarderne på at opgradere og investere i Grønland, f.eks. ved at opgradere Rigsdelen til en ligeværdig del af Danmark, med de samme love, regler og rettigheder.

  Det handler om kæmpe udbygninger af infrastruktur, befolkningsvækst, opjustering af skolevæsen, hospitalsvæsen, socialvæsen, erhverslivet med mere, investeringer i langsigtede mineprojekter med den dertilhørende sikkerhed og infrastruktur, veje, baner osv.

 • Anmeld

  SCANBELT A/S

  Som firma, er vi målløse over Fru Malene Winds kommentar om Grønland & Færøerne, for det er direkte usandt. Ordet "fattige" kan det ikke engang betale sig at kommentere og Danskerne, med statsoverhovedet i spidsen, er i høj grad ikke ligeglade. Vi har kendskab til aktiviteter i Østgrønland allerede kort efter krigen, med gode gensidige forhold. Vi har desuden haft mange årtiers samhandel med Grønland, bl.a. gennem KNI og forgængerne og særlig de grønlandske damers interesse for deres job’s er bemærkelsesværdig. Grønland kan udbygges og det er i gang. Politisk kan den udbygning publiceres bedre.Vi har en person, som i mange år har interesseret sig særlig for Færøerne og hun siger øerne er på forkant med udviklingen og i disse år blevet et af Europas rigeste samfund. De unge rejser ud for uddannelser og en del kommer tilbage, for at være aktive i samfundet. Debatten om forholdet til Danmark vil altid være der, men der vil også altid være behov for tilknytning til Danmark. Mange forhold deroppe kan slet ikke løses uden Danmark, bl.a. hospitalsvæsenet. Malene Wind’s udtalelser må bero på komplet og aldeles mangel på viden og information og Grønlænderne og Færingene kan sikkert gennemskue, at udtalelserne ikke er den almene Danskers holdning.
  H.C.Tästensen & Christel E.-Jensen/SCANBELT A/S

 • Anmeld

  SCANBELT A/S

  se ovewnfor