Putin: Arktis vigtig for Ruslands forsvarsevner

Ruslands præsident Vladimir opfordrede fornylig sine landsmænd til ikke at glemme betydningen af Arktis for Ruslands evne til at forsvare sig selv. Desuden mindede han russerne om hvad amerikanerne foretager sig under den arktiske is.

"Lad os ikke glemme det militære aspekt af sagen. Regionen er ekstremt vigtig for at sikre landets forsvarskapacitet. Jeg ønsker ikke at skræmme nogen, men eksperter ved godt, at de amerikanske atomubåde er deployeret til Nordnorge, og at deres missiler kan nå Moskva på 15 minutter," sagde Putin i midten af juni ved en årlig tv-transmitteret "spørgsmål/svar"-session med det russiske folk. Det skriver det statslige russiske nyhedsbureau Tass.

Putin fortsatte:

Login

  • Anmeld

    Jørn Møller-Rasmussen

    Rusland kan jo bare tilslutte sig NATO så er deres problemer løst og hvis de herefter skulle blive angrebet, jeg ved ikke af hvem, kommer vi selvfølgelig det store land til undsætning - men man skal selvfølgelig accepterer menneskerettigheder og andre internationalt vedtagne regler (love). Så, Putin, vælg den frie verden - det betaler sig!