Putin: Ruslands arktiske flåde vil altid være stærkest

Rusland er i dag det land i verden, der har den stærkeste og den største arktiske flåde. Og sådan vil det blive ved med at være, fastslog Ruslands præsident, Vladimir Putin, da han torsdag holdt sin årlige tale til nationen.

"Vores arktiske flåde var, er og vil være den mest kraftfulde i verden," fastslog Vladimir Putin i sin mere end to timer lange tale.

Rusland har i dag fire atomdrevne isbrydere - inklusiv Verdens største og kraftigste isbryder, 50 Let Pobedy. Yderligere tre isbrydere er ved at blive bygget. Det projekt kaldes Projekt 22220. Desuden er ingeniører ved designbureauet Krylov i Skt. Petersborg ved at lægge sidste hånd på det tekniske design af den nye super-isbryder Leader, der skal være i stand til at sejle gennem op til fem meter tyk is året rundt i al slags vejr. Leader bliver 205 meter lang med en dødvægt på mindst 55.000 tons. Med to atomreaktorer vil skibet have en motoreffekt på 110MW og være i stand til at skabe en 50 meter bred isfri sørute mellem Europa og Asien.

Login