Rigsfællesskabets nye sikkerhedsudvalg sat på skinner

I alt 10 ministre og landsstyremedlemmer får plads i rigsfællesskabets nye udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitisk kontaktudvalg, der blev søsat mandag.

Færøernes lagmand Bárður á Steig Nielsen (t.v.), den danske statsminister Mette Frederiksen (i midten) og formanden for det grønlandske landsstyre Múte Bourup Egede (t.h.) ved underskrivelsen af kommissoriet mandag i Statsministeriet i København.
Færøernes lagmand Bárður á Steig Nielsen (t.v.), den danske statsminister Mette Frederiksen (i midten) og formanden for det grønlandske landsstyre Múte Bourup Egede (t.h.) ved underskrivelsen af kommissoriet mandag i Statsministeriet i København. Foto: Philip Meisner, Statsministeriet
Andreas Krog

Den danske statsminister Mette Frederiksen (S), Færøernes lagmand Bárður á Steig Nielsen og formanden for det grønlandske landsstyre Múte Bourup Egede (IA) underskrev mandag kommissoriet for et nyt udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitisk kontaktudvalg mellem regeringen, Færøernes landsstyre og Grønlands landsstyre.

Det skete på et konstituerende møde i det nye udvalg, som de tre blev enige om at nedsætte, da de i juni i år mødtes til det årlige rigsmøde.