Rusland får brug for otte atomdrevne isbrydere

Rusland får i fremtiden brug for mindst otte nye atomdrevne isbrydere i Arktis. Det er vurderingen fra Ruslands ministerium for industri og handel, skriver Izvestia. Behovet for mindst otte atomdrevne isbrydere vil indgå i den reviderede strategi for udvikling af Arktis, som den russiske regering forventes at vedtage i efteråret.

Rusland har i dag fire atomdrevne isbrydere. Yderligere tre isbrydere er ved at blive bygget. Det projekt kaldes Projekt 22220. Desuden er ingeniører ved designbureauet Krylov i Skt. Petersborg ved at lægge sidste hånd på det tekniske design af den nye super-isbryder Leader, der skal være i stand til at sejle gennem op til fem meter tyk is året rundt i al slags vejr. Leader bliver 205 meter lang med en dødvægt på mindst 55.000 tons. Med to atomreaktorer vil skibet have en motoreffekt på 110MW og være i stand til at skabe en 50 meter bred isfri sørute mellem Europa og Asien.

Tre isbrydere skal dog pensioneres i de kommende år, så ministeriet foreslår, at der bygges yderligere to Projekt 22220-isbrydere samt yderligere to Leader-isbrydere, så Ruslands flåde af civile isbrydere i 2035 består af otte enheder. Dertil kommer et mindre antal militære isbrydere.

Login

  • Anmeld

    Peter Hansen

    Og i mens sover Danmark videre.... hva sagde du, arktisk stormagt... mumle mumle.... ZzzzZZz Z zzz