Rusland træner arktisk luftkrig

LUFTKAMP: Evnen til at nedskyde fjendtlige fly i Ruslands arktiske luftrum var noget af det, som mere end 20 russiske jagerfly trænede fornylig.

Mere end 20 russiske jagerfly trænede i midten af april luftkrig i Arktis. Det oplyser det russiske forsvarsministerium. Formålet med øvelsen var at træne evnen til at opdage, indfange og nedkæmpe fjendtlige fly i luftrummet over den russiske del af Arktis. Piloterne fik blandt andet trænet deres evner ud i at gennemføre komplekse manøvrer i luftkamp, skriver forsvarsministeriet.

Øvelsen var et samarbejde mellem det russiske flyvevåben og luftstyrkerne i det russiske søværns nordflåde, som har base i Murmansk i Ruslands nordvestlige hjørne tæt på grænsen til Norge. Flere hundrede piloter, mekanikere, teknikere og kommunikationseksperter deltog i øvelsen, der foregik både i dag- og nattetimerne.

De mere end 20 deltagende fly bestod af en blanding af blandt andet Su-24 bombefly og MiG-31 kampfly, der er særligt skræddersyet til luftkamp.

Login

  • Anmeld

    Peter Hansen

    Den dansk arktiske flyflåde

    Gad vide hvor ofte Danmark træner bare afværge manøvre med fly i Arktis, men måske er det opgivet på forhånd, når vi om føje år måske kun har en 10-12 fly i drift og de resterende 8 fly i reserven.

    Danmark er reelt ved at nedlægge sit flyvevåben, det er trist og helt utidigt.