Skibe, helikoptere og fly indsat i hjælpearbejde

Sent lørdag aften lokal tid skete der et sten- og jordskred i Karratfjorden i Nordvestgrønland. Et område på ca. 300 x 1100 meter styrtede i fjorden og udløste en flodbølge, som efterfølgende ramte kysterne på de omkringliggende øer og fjordsystemer. Det har afstedkommet voldsomme ødelæggelser i adskillige bygder med omkomne og kvæstede beboere samt store materielle skader på huse og lignende.

Katastrofeindsatsen bliver koordineret af Grønlands Politi, mens Arktisk Kommando indgår i indsatsen med skibe, helikopter i katastrofeområdet samt indkaldt stabspersonel i Nuuk. Det skriver kommandoen på sin Facebook-side.

Flere bygder har måtte evakueres, En opgave, som det danske forsvar under ledelse af Arktisk Kommando har løst med inspektionsskibet Vædderen, inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen og en Lynx-helikopter baseret på Vædderen. Desuden har forsvaret med et C-130 Hercules transportfly fløjet nødhjælp ind i området til de evakuerede. Og endelig så har et Challenger-fly overfløjet området for at undersøge risikoen for flere sten- og jordskred, der vil kunne udløse nye flodbølger.

Login

  • Anmeld

    leif

    Kunne man ikke i al stilfærdighed foreslå,at den bombastiske betegnelse "Luftgruppe Vest" bliver erstattet med noget lidt mere realitetsbetonet!!!Man får jo umiddelbart associationer til en mængde eskadriller og luftflåder som under verdenskrigene,men selv den mest ukyndige ved jo,at det langtfra er tilfældet her!!!!Der har traditionelt ikke skortet på opfindsomme navneændringer i forsvaret de seneste 50 år,selv om visse navngivninger har medført udtalte protester!!!Hmmmmm!!!!