Skibe, helikoptere og fly indsat i hjælpearbejde

Sent lørdag aften lokal tid skete der et sten- og jordskred i Karratfjorden i Nordvestgrønland. Et område på ca. 300 x 1100 meter styrtede i fjorden og udløste en flodbølge, som efterfølgende ramte kysterne på de omkringliggende øer og fjordsystemer. Det har afstedkommet voldsomme ødelæggelser i adskillige bygder med omkomne og kvæstede beboere samt store materielle skader på huse og lignende.

Katastrofeindsatsen bliver koordineret af Grønlands Politi, mens Arktisk Kommando indgår i indsatsen med skibe, helikopter i katastrofeområdet samt indkaldt stabspersonel i Nuuk. Det skriver kommandoen på sin Facebook-side.

Flere bygder har måtte evakueres, En opgave, som det danske forsvar under ledelse af Arktisk Kommando har løst med inspektionsskibet Vædderen, inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen og en Lynx-helikopter baseret på Vædderen. Desuden har forsvaret med et C-130 Hercules transportfly fløjet nødhjælp ind i området til de evakuerede. Og endelig så har et Challenger-fly overfløjet området for at undersøge risikoen for flere sten- og jordskred, der vil kunne udløse nye flodbølger.

Login