Største russiske flådeøvelse i ti år gennemføres i Arktis

ØVELSE: Barentshavet og Kolahalvøen danner i disse dage rammen om Ruslands største flådeøvelse i 10 år med deltagelse af næsten 40 krigsskibe og ubåde samt mere end 150 landbaserede missil- og artillerienheder.

36 krigsskibe, ubåde og forsyningsskibe stævnede i sidste uge ud fra den russiske nordflådes hovedkvarter i Murmansk på Kolahalvøen i det nordøstlige hjørne af Rusland. Der var dog sandsynligvis ikke tale om, at de skulle på jagt efter en afhoppet kaptajn i Ruslands nyeste stealth-ubåd, sådan som det er tilfældet i filmen "Jagten på Røde Oktober" med Sean Connery i hovedrollen som kaptajn Marco Ramius.

I hvert fald ikke, hvis man skal tro den officielle pressemeddelelse fra Nordflåden. I stedet er der tale om, at skibene og ubådene deltager i den russiske flådes største øvelse i mere end ti år. Øvelsen afvikles frem til slutningen af denne uge og vil foruden skibene og ubådene have deltagelse af mere end 150 missil- og artillerienheder på land på Kolahalvøen.

Teste nye våbensystemer
Et af scenarierne ved øvelsen vil være en fremmed magts fuldskala-angreb på Rusland med skibe i Nordøstpassagen. Et angreb, som enhederne på land skal forsvare sig i mod. Russerne skal også træne antiubådsforsvar og landsætning af tropper samt teste nye, maritime våbensystemer.

Login