Store usikkerheder ved at tage inspektionsskib ud af drift

Der er store usikkerheder forbundet med at tage et af det danske forsvars fire inspektionsskibe af Thetis-klassen ud af drift som led i en sparerunde, sådan som Forsvaret overvejer at gøre.

"Der er identificeret en mulighed for ved henlæggelse at reducere antallet af skrog fra 4 til 3 uden at ændre den operative opgaveløsning væsentlig gennem en optimeret planlægning af vedligehold på skibene," fremgår det af en såkaldt budgetanalyse, hvor Forsvaret sammen med et konsulentfirma gennemgår en lang række besparelsespotentialer.

Thetis-skibenes opgave er at levere 730 indsættelsesdøgn årligt, hvilket svarer til to skibe indsat hver dag året rundt i de nordatlantiske farvande omkring Grønland og Færøerne. Og med en mere optimeret planlægning kan man altså stadig løse den opgave med tre i stedet for fire skibe.

Login

 • Anmeld

  leif

  Ilke flere reduktioner i rigsfællesskabet.Der er allerede sparet nok.Skal der spares så er der andre muligheder.

 • Anmeld

  Peter Hansen

  Jeg troede faktisk der var behov for flere skibe, og da især i det kæmpe område Arktis er, 4 skibe i Arktis forslår som en skrædder i helvede...

  Det samme gælder med overvågning af luftrummet, her er der i dag ingen reel overvågning eller fly afværgring...... hvornår begynder man at tage vores territorium seriøst, eller er det arktiske kun sekundært i forhold til resten af Danmark????