Tillerson og Samuelsen til arktisk topmøde

I slutningen af marts var det den russiske udenrigsminister Sergey Lavrov. Og i næste uge er det så den nye amerikanske udenrigsminister Rex Tillerson, som den danske udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) får lejlighed til at møde i en forholdsvis lille kreds af internationale toppolitikere. I begge tilfælde qua Danmarks rolle som en stor arktisk spiller.

Lavrov og Samuelsen samt udenrigsministrene fra Norge og Sverige spiste middag sammen i forbindelse med en stor Arktis-konference i Arkhangelsk i Rusland i slutningen af marts. Og i næste uge er det så et ministermøde i Arktisk Råd, der bringer både Rex Tillerson og Anders Samuelsen til Fairbanks i Alaska. På mødet vil USA give stafetten som formand for Arktisk Råd videre til Finland.

Ifølge en pressemeddelelse fra det amerikanske udenrigsministerium, så vil Tillerson ikke bare deltage i mødet. Han vil også have bilaterale samtaler med de andre landes udenrigsministre sdamt være vært ved en fejring af Arktisk Råds 20 års jubilæum. Tillerson var administrerende direktør for olieselskabet ExxonMobil mellem 2006 og 2016 og er blevet tildelt den russiske venskabsmedalje af Vladimir Putin i 2013

Login