Dansk Ældreråd konstituerer ny bestyrelse

Først fik Dansk Ældreråd ny formand, og nu får foreningen to nye næstformænd samt i alt fem nye bestyrelsesmedlemmer.

Julie Rind Rasmussen

Nu er bestyrelsen i landsorganisationen Dansk Ældreråd helt på plads.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse. 

For nylig fik foreningen ny formand, Mogens Rasmussen, og nu har foreningen konstitueret sig med to nye formænd.

Kirsten Nissen, formand for Københavns Kommunes Ældreråd, og Inger Møller Nielsen, formand for Brønderslev Kommunes Ældreråd, er blevet valgt som nye næstformænd. Inger Møller Nielsen er en blandt fem nye bestyrelsesmedlemmer i landsorganisationens bestyrelse, mens Kirsten Nissen har været i bestyrelsen en årrække.

"Der skal skabes en positiv energi omkring det store arbejde, der foregår i ældrerådene. Vi skal komme med de rigtige forslag og eksempler, ligesom vi skal pege på problemerne. Blandt andet går jeg meget op i at advare mod den glidende forringelse af kernevelfærden, der foregår i disse år," lyder det fra Kirsten Nissen, der tidligere har været forbundsformand for Socialpædagogernes Landsforbund og medlem af LO´s Daglige Ledelse

Inger Møller Nielsen har i 35 år været direktør for DGI Nordjylland og har været medlem af Brønderslev Kommunes Ældreråd siden 2017.

"Udfordringen på hele ældreområdet er økonomi og rekruttering af medarbejdere. Ingen tvivl om, at der skal tilføres flere økonomiske midler til området i langt de fleste kommuner grundet den demografiske vækst af ældre borgere. Det er og bliver et område, Danske Ældreråd sammen med andre organisationer og de lokale ældreråd i kommunerne skal være med til at sætte på dagsordenen," udtaler Inger Møller Nielsen.

De nye medlemmer i Dansk Ældreråds bestyrelse er ud over Inger Møller Nielsen Tommy Petersen, medlem af Ældrerådet i Esbjerg Kommune, Flemming Tejmers, medlem af Vordingborg seniorråd, Flemming Eilstrup, formand for Ældrerådet i Brøndby Kommune, og Evy Hejberg Nielsen, medlem af Ældrerådet i Assens kommune.

Bestyrelsen består nu af:

0:000:00