Bjarne Corydon
Finansminister Bjarne Corydon (S) er ny i Blå Bog. (Foto: Lars Bertelsen)

Topminister nyoptaget i Blå Bog

17. maj 2012 kl. 6:25
BLÅ BOG: Finansminister Bjarne Corydon (S) er blandt de nye politiske navne i den legendariske Blå Bog, der er klar med ny udgave.
| Flere
En række allerede landskendte politikere samt rådgivere og embedsmænd bliver optaget i den legendariske Blå Bog med biografier over nogle af samfundets vigtigste personer.

Altinget.dk erfarer, at Gads Forlag i år har optaget ikke bare de ministre, der hidtil har ikke har været med - men at man også har optaget andre med tilknytning til den politiske verden.

Blå Bog redigeres "konservativt" i den forstand, at personer gennem længere tid skal have præsteret en vedholdende samfundsindsats for at blive sluppet igennem det gyldne nåleøje til de attråværdige spalter.

Det betyder så også, at der er flere af de nye ministre, der først nu optages i Blå Bog. For sidste år var det ikke givet, at personer som Mette Gjerskov (S) eller Christian Friis Bach (R) ville blive ministre.

Man behøver - ikke længere - at være en moden mand for at blive optaget. Der er også plads til yngre, og redaktionen har også et udtalt ønske om at få flere kvinder optaget.

Blandt folketingsmedlemmerne er der nyoptagelse til politisk ordfører Magnus Heunicke (S), SF's gruppeformand Jesper Petersen og S-næstformand Mogens Jensen. Ligeledes er Venstres energiordfører Lars Chr. Lilleholt nu at finde i Blå Bog.

Fra Folketingets administration sendes medlem af direktionen Per Anker Hansen ind i varmen. Rettelse 24. maj: Per Anker Hansen fratrådte Folketinget i 2011 og er nu selvstændig konsulent.

Fra Europa-Parlamentet dukker navnet Kristian Klausen op - han er direktør hér.

Så er der spindoktorer og beslægtede. Statsministerens Noa Redington optages i Blå Bog - det samme gør hans forgænger i embedet under den tidligere regering, Søs Marie Serup Layborn.  Og analysechef i tænketanken Cevea Jens Jonatan Steen har også fundet vej til det biografiske leksikon over betydende danskere.

Fra den kommunale verden ses borgmestrene Ninna Thomsen (SF), København, Jørn Pedersen (S), Kolding og Mogens Ziegler (K), Høje-Taastrup.

Af politiske medienavne kan nævnes redaktør ved TV 2 Anders Langballe.

Blandt de 312 nyoptagne i år er disse politiske navne:

Christian Friis Bach
Bjarne Corydon
Pia Olsen-Dyhr
Mette Gjerskov
Per Anker Hansen
Magnus Heunicke
Karen Angelo Hækkerup
Mogens Jensen
Kristian Knudsen
Anders Langballe
Lars Christian Lilleholt
Jesper Petersen
Noa Redington
Søs Marie Serup Laybourn
Jens Jonatan Steen
Ninna Thomsen
Jørn Pedersen
Michael Ziegler

Har man noget med den politiske verden at gøre, og troede man, at nu skulle det være, men man ikke finder sit navn oven for .... ja, så er det enten at ærgre sig gul og grøn eller lade som om, at man er ligeglad. Nogle er faktisk helt ligeglade.

I alt omfatter Blå Bog 2012/13 8.219 biografier, oplyser forlaget. Den nye udgave er på gaden 24. maj.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK