DF støtter ældrebesparelser i 24 kommuner

VÆRDIGHED: 29 kommuner har ifølge Ældre Sagen sparet på bevillingerne til ældreområdet trods den såkaldte værdighedsmilliard. I hovedparten af kommunerne med støtte fra Dansk Folkeparti.

Mens Dansk Folkepartis top kritiserer kommuner for at spare på de ældre, så er det i langt de fleste tilfælde sket med støtte fra partiets lokale byrådsmedlemmer.

På trods af indførelsen af den såkaldte værdighedsmilliard blev der ifølge Ældre Sagen skåret i bevillingerne til de over 80-årige i 29 af landets kommuner fra 2015 til 2016.

I 24 af de kommuner har Dansk Folkeparti stemt for budgettet. Det viser en gennemgang af sidste års budgetforlig i de pågældende kommuner, som Altinget har gennemført.

De gør ikke, som de skal
Da Dansk Folkeparti i sidste uge holdte sommergruppemøde i Svendborg beklagede gruppeformanden på Christiansborg, Peter Skaarup, at Ældre Sagen trods værdighedsmilliarden kunne påvise besparelser i de 29 kommuner.

”Det går jo selvfølgelig ikke,” lød det fra Peter Skaarup.

Med ældremilliarden har folketinget og ikke mindst Dansk Folkeparti ifølge ham både peget på, at området har brug for flere penge, og efterfølgende bevilliget ekstra midler.

”Så dur det ikke, at nogle kommuner ikke gør det, de skal,” sagde Peter Skaarup.

Forsigtigt løftet pegefinger
Oplysningen om, at partiets egne byrådsmedlemmer selv har støttet op om besparelser i 24 af de 29 kommuner, mødes dog kun med en forsigtigt løftet pegefinger fra Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen.

”Det er altid sådan i politik, at man får noget med den ene hånd og må give noget med den anden. Men det undrer da også mig, at man på et at vores kerneområder kan være med til det,” siger han.

René Christensen understreger samtidig, at der kan være mange lokale forklaringer på, hvorfor en kommune enten vælger at reducere bevillingerne på ældreområdet, eller fremstår som om, at det er sket i Ældre Sagens opgørelse.

Han peger på, at nogle kommuner kan have investeret flere penge i området i 2015 og dermed havde højere budgetter det år. Andre kan være rigtig gode til rehabilitering og at gøre de ældre selvhjulpne.

Læs hele artiklen på Altinget: kommunal (kræver abonnement). Tegn gratis prøveabonnement her.

,

Forrige artikel Prøv quizzen: Hvor meget ved du om politik i 00'erne? Prøv quizzen: Hvor meget ved du om politik i 00'erne? Næste artikel Medier: Ny trepartsaftale på trapperne Medier: Ny trepartsaftale på trapperne