Udlændingepolitik er vigtigst for vælgerne

MENINGSMÅLING: Socialpolitik og sundhed er nu klart distanceret af udlændingepolitik som det område, der har størst betydning for, hvor vælgerne sætter krydset.

Placeholder image
Udlændingepolitik har størst betydning for de danske vælgere.  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scapix

41 procent af danskerne har udlændingepolitik som et af de tre mest afgørende emner, når de skal sætte krydset ved folketingsvalget. 

Dermed indtager udlændingepolitik førstepladsen på vælgernes dagsorden. Det viser en meningsmåling foretaget af Norstat for Altinget.

Her har svarpersonerne svaret på, hvilke tre politik-områder der har størst betydning for deres stemmeafgivning ved næste folketingsvalg.

Resultatet understreger tendensen til, at udlændingepolitik nu igen er helt afgørende for en stor gruppe af vælgerne, som man eksempelvis så det før valget i 2001.

Det er især vælgere, der ønsker opstramninger, der ser udlændingepolitikken som afgørende for deres stemmeafgivning.

Blandt partierne på venstrefløjen fylder udlændingepolitik meget mindre. Således er det kun 13 procent af Alternativets vælgere og 15 procent af SF-vælgerne, der har emnet med i top tre. Eneste undtagelse blandt de værdipolitisk ”bløde” partier er vælgere fra Radikale, der har udlændingepolitikken som deres allervigtigste punkt.

I meningsmålingen kommer sundhedspolitik med 35 procent på andenpladsen over vigtige emner, mens socialpolitik med 30 procent kommer på tredjepladsen.

Skattepolitik er kommet højere op af listen de senere år, og med 25 procent er det nu det fjerdevigtigste emne for vælgerne.


    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser