Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Lovmaskineriet kører i EU, og herhjemme er der konference om vandsektoren, samråd, mulig storfusion af vindbranchen og åbning af verdens første søstjernefabrik. Og så rejser tidligere klimavismand spørgsmålet, om grøn vækst er mulig? Få et overblik her.

Mandag holder tidligere klimavismand Peter Birch Sørensen foredrag i Videnskabernes selskab om grøn vækst. 
Mandag holder tidligere klimavismand Peter Birch Sørensen foredrag i Videnskabernes selskab om grøn vækst. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Morten Øyen

Den sidste uge i marts er i gang, og det bliver en uge med mange grønne begivenheder.

Så lad os bare komme i gang med overblikket …

MANDAG

I Fællessalen på Christiansborg skydes ugen i gang med konferencen ”Vand til verden”. DTU, Dansk Industri, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Danva og Clean står bag, og miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kigger også forbi.

Tidligere vært på DR2-programmet Deadline Adam Holm står for at binde det hele sammen, mens både forskere, politikere og erhvervsliv diskuterer udfordringer og muligheder for den danske  vandsektor.

Læs mere her.

Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste offentliggør mandag også den årlige rapport om cybertruslen mod Danmark.

De har blandt andet set nærmere på cybertruslen mod energi-, tele- og transportsektoren. Rapporten forventes også at vise, at der i 2017 var flere målrettede forsøg på at få adgang til organisationer i den danske energisektor.

Mandag aften inviterer Videnskabernes selskab til foredrag med Peter Birch Sørensen, professor ved Københavns Universitet og tidligere overvismand og klimavismand.

0:000:00