Et år med Ellemann: Seks centrale aktører fælder dom over ministeren

VALGOPTAKT: Jakob Ellemann-Jensen (V) nåede et år på posten som miljø- og fødevareminister, inden Lars Løkke Rasmussen (V) trykkede på valgknappen. Altinget har bedt seks aktører vurdere ministerens første år i jobbet.

Der er både ros og ris fra seks centrale aktører, der kigger tilbage på Jakob Ellemann-Jensens første år som minister.<br>
Der er både ros og ris fra seks centrale aktører, der kigger tilbage på Jakob Ellemann-Jensens første år som minister.
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Anders RedderSine Riis Lund

NB: Denne artikel blev første gang bragt på Altinget: miljø 2. maj 2019, hvor Jakob Ellemann-Jensen havde siddet præcist et år som miljø- og fødevareminister.

For tolv måneder siden blev Jakob Ellemann-Jensen (V) udnævnt som miljø- og fødevareminister, og allerede fra dag ét gjorde han klart, at de grønne dele af jobporteføljen skulle i fokus.

"Jeg bliver minister for miljø og for fødevarer – i dén rækkefølge," sagde Jakob Ellemann-Jensen i sin tiltrædelsestale.

Altinget har bedt seks centrale aktører på miljø- og fødevareområdet vurdere, hvordan han har klaret opgaven.

Vi har følt os lidt jagtet og forfulgt på flere fronter det seneste år.

Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter

Markedschefen i Dansk Erhverv, Lotte Engbæk, mener, at Jakob Ellemann-Jensen har levet op til sine ord.

"Kigger du tilbage, så har miljøet fyldt mere, og det var jo også det, han lovede os, så på den måde kan vi ikke tillade os at være skuffede over det," siger Lotte Engbæk.

Med ministerskiftet har man også oplevet et stilskifte fra forgængeren, Esben Lunde Larsen.

Lotte Engbæk fremhæver, at Jakob Ellemann-Jensen er mere bramfri og resolut, men også har formået at skabe et godt samarbejdsklima på Christiansborg, der giver erhvervet noget ro.

Selvom fødevareområdet er skubbet mere i baggrunden, er der indført en række tiltag, herunder en tænketank for madspild, et udspil for gastronomien og et råd for sund mad, hvor man for første gang inddrager mange ministerier.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00