Få overblik over de danske EU-politikeres udvalgsposter

KABALE: De magtfulde udvalgsposter er blevet fordelt i Europa-Parlamentet. Se, hvor de danske medlemmer har fået sæde. 

Morten Løkkegaard (V) har fået en plads i Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse, mens Margrete Auken blandt andet skal beskæftige sig med miljø, folkesundhed og fødevaresikkerhed.<br>
Morten Løkkegaard (V) har fået en plads i Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse, mens Margrete Auken blandt andet skal beskæftige sig med miljø, folkesundhed og fødevaresikkerhed.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er nu helt officielt, hvor de danske EU-parlamentarikere de næste fem år har mulighed for at sætte deres politiske fingeraftryk.

Kabalen om udvalgsposterne i Europa-Parlamentet er lagt, og fordelingen af de poster er i høj grad med til at bestemme, hvor meget magt de enkelte parlamentarikere besidder.

Danmark kommer til at blive godt repræsenteret i eksempelvis Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender, som behandler spørgsmål som forældreorlov og retten til at få dagpenge, når man tager arbejde i et andet EU-land.

Der sondres i Europa-Parlamentet mellem at være fuldtidsmedlem af et udvalg og stedfortræder i et udvalg. I praksis er sondringen dog ikke så vigtig, selvom stedfortræderne kun har stemmeret, når deres fuldtidsmedlemmer er fraværende. Stedfortræderne får nemlig taletid på lige fod med andre medlemmer, og EU-parlamentarikerne skelner ofte ikke selv særligt skarpt mellem de to typer medlemskaber.

Fakta

Få overblik over de danske EU-parlamentarikeres udvalgsposter her: 

Morten LøkkegaardMorten Løkkegaard, Venstre

Valgt ind med 207.558 personlige stemmer.

I Europa-Parlamentet sidder Morten Løkkegaard i Renew Europe-gruppen og er medlem af følgende udvalg:

 

0:000:00