Her er årets mest læste socialdebat

TILBAGEBLIK: Handicappolitik har optaget læserne af Altinget Social mest. Læs eller genlæs årets fem mest populære debatindlæg her.

Socialminister Astrid Krags (S) debatindlæg 'Det skal ikke være en kamp for personer med handicap at få hjælp' var blandt de mest læste indlæg på Altinget Social i 2019.
Socialminister Astrid Krags (S) debatindlæg 'Det skal ikke være en kamp for personer med handicap at få hjælp' var blandt de mest læste indlæg på Altinget Social i 2019.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Mennesker med handicap har været omdrejningspunktet i flere af årets mest læste debatindlæg på Altinget Social.

Nu, hvor valgåret er ved at rinde ud, har vi fundet de store regneark frem og set på, hvilke debatemner der har trukket flest læsere i 2019.

Her er de fem mest læste debatindlæg:

 

Liselotte Hyveled1. Aktører: Ny lov kan forværre vilkårene for skolebørn med handicap
Bragt 14. marts

Med ny lovgivning ville VLAK-regeringenen gøre det muligt for kommunen at trække forældrene i børneydelse, hvis deres barn havde for meget fravær i skolen. Det mente formand for Det Centrale Handicapråd, Liselotte Hyveled, landsformand i Landsforeningen Autisme, Heidi Thamestrup, og direktør i ADHD-foreningen, Camilla Louise Lydiksen. 

"Børne- og socialministeren har sagt, at det ikke er intentionen med lovforslaget at ramme børn med handicap og deres forældre. Det værdsætter vi, men vi er stadig bekymrede for, at den enkelte kommune vil tolke loven forkert og straffe netop disse forældre med pålæg om at få børnene i skole," skrev de.

Læs indlægget her

 

0:000:00