Her er årets mest læste sundhedsdebat

TILBAGEBLIK: Middelklassens små problemer i sundhedsvæsenet har optaget læserne af Altinget Sundhed mest. Læs eller genlæs årets fem mest populære debatindlæg her.

Overlæge Jens-Christian Holms debatindlæg 'Behandling af overvægtige er en sundhedskatastrofe' var blandt de mest læste indlæg på Altinget Sundhed i 2019.
Overlæge Jens-Christian Holms debatindlæg 'Behandling af overvægtige er en sundhedskatastrofe' var blandt de mest læste indlæg på Altinget Sundhed i 2019.Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Rasmus Straka Skjødt

Patienter med autisme, overvægt eller golfalbuer har været nævnt i årets mest læste debatindlæg på Altinget Sundhed.

Nu, hvor valgåret er ved at rinde ud, har vi fundet de store regneark frem og set på, hvilke debatemner der har trukket flest læsere i 2019.

Her er de fem mest læste debatindlæg:

 

Morten Sodemann1. Professor: Sundhedsvæsenet drukner i middelklassens små problemer
Bragt 12. november

De fattige og kortuddannede ville ikke være nær så dyre at hjælpe, hvis sundhedsvæsenet var indrettet lige så godt til dem, som det var til de rige og veluddannede, skrev professor i global sundhed og indvandrermedicin, Morten Sodemann, fra Syddansk Universitet.

"Middelklassens krav om hurtig vurdering af deres golfalbuer har skubbet sårbare, multisyge og udsatte ud af sundhedsvæsnet. Kravene om effektivitetsnedsættelse og tidsstyring i sygehusvæsenet har øget antallet af hurtige pakkeforløb, der tilfredsstiller veluddannede moderne patienters krav om, at udredningen og behandlingen ikke må forstyrre deres arbejds- og socialliv," skrev han.

Læs indlægget her

 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00