Støtteparti melder ud om ny aldersgrænse for køb af alkohol

FOREBYGGELSE: De Radikale ønsker at hæve aldersgrænsen for køb af alkohol til 18 år. Tidligere har SF og Konservative lagt op til at ændre procentsatsen for alkohol til unge. 

Radikale vil hæve aldersgrænsen, så unge under 18 år ikke må købe alkohol, siger Stinus Lindgreen (R).
Radikale vil hæve aldersgrænsen, så unge under 18 år ikke må købe alkohol, siger Stinus Lindgreen (R).Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Der kan være lagt op til bevægelse på alkoholområdet, efter De Radikale har meldt ud, at partiet ønsker at hæve aldersgrænsen for køb af alkohol til 18 år.

Med udmeldingen tilslutter De Radikale sig anbefalingen fra eksperter i forebyggelse og et ønske fra organisationer som Alkohol & Samfund, Danske Regioner, KL, Lægeforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Danske Gymnasier.

Også Sundhedsstyrelsen ønsker at gøre alkohol til et indsatsområde. Det fortalte direktør Søren Brostrøm i maj i et interview i Altinget.

SF og Konservative vil ændre procentsats
En rundringning til Folketingets sundhedsordførere, foretaget af Altinget i juni, viste, at ingen partier på Christiansborg på daværende tidspunkt var parate til at hæve aldersgrænsen for køb af alkohol til 18 år.

Nu har De Radikale imidlertid valgt at bakke op om eksperternes anbefaling, fortæller partiets sundhedsordfører Stinus Lindgreen (R).

Alle andre lande i Norden har en aldersgrænse på 18 år for køb og udskænkning af alkohol.

SF og Konservative ønsker at ændre den nuværende lovgivning, så unge ikke skal kunne købe stærk alkohol, men stadig købe drikke med en alkoholprocent på max syv procent.

Dybt bekymrende
WHO’s skolebørnsundersøgelse fra dette forår viste endnu engang, at danske 15-årige drenge og piger er europamestre i druk.

37 procent af danske piger og 47 procent af danske drenge har været fulde mindst to gange i deres liv, ifølge undersøgelsen. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00