Meget skarp konkurrence om at blive topleder i Region H

NAVNE: Region Hovedstaden har indstillet en kandidat til at tage over efter Hjalte Aaberg. I alt 24 ansøgere lagde billet ind på toplederposten. De 23 kan nu prøve lykken i Midtjylland, hvor man netop har slået stillingen som regionsdirektør op.

Sophie Hæstorp Andersen (S) har sammen med et ansættelsesudvalg udpeget deres bud på en ny regionsdirektør i Region Hovedstaden.
Sophie Hæstorp Andersen (S) har sammen med et ansættelsesudvalg udpeget deres bud på en ny regionsdirektør i Region Hovedstaden.
Signe Løntoft

Omstillingsparat. Den kompetence må man formode, at ansøgerne til stillingen som regionsdirektør i Region Hovedstaden har til fælles.

Mens regionernes fremtid diskuteres på Slotsholmen, er de sidste brikker i hvert fald ved at falde på plads i ansættelsen af Hjalte Aabergs afløser på Regionsgården i Hillerød.

I alt lagde 24 ansøgere billet ind på stillingen som topleder for regionens 45.000 medarbejdere. Af dem blev fire kaldt til samtale.

Det fremgår af en sagsfremstilling vedlagt dagsordenen til et møde i regionens forretningsudvalg 13. november. Her forventes forretningsudvalget at godkende den kandidat, som et enigt ansættelsesudvalg med regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) har valgt at pege på.

Erfarne kandidater
I fremstillingen kan man læse, at "der var meget skarp konkurrence blandt de fire kandidater", ligesom det fremgår, at alle havde erfaring med ledelse af en stor virksomhed med høj grad af politisk samarbejde.

Formelt kan den nye regionsdirektør først ansættes, når regionsrådet har godkendt ansættelsen. Det forventes at ske på et regionsrådsmøde den 20. november, og den officielle tiltrædelse bliver 1. januar 2019.

Til den tid ved kandidaten måske endda lidt mere om, hvad vedkommende har sagt ja til. 

En ny chance i Midtjylland
De 23 ansøgere, der ikke landede stillingen i hovedstaden, kan forsøge sig i Region Midtjylland.

Her oprettede man torsdag et jobopslag, da man også her har brug for en ny regionsdirektør. Der er ansøgningsfrist 4. december, og regionen ønsker at finde den rette kandidat inden jul.

0:000:00