AaB-fan vil åbne et oplevelseshus om fodbold: ”Det er ikke nemt at finde penge til kulturprojekter i Aalborg”

Med en byrådspolitiker som bannerfører er AaB-fan Michael Meelsen Nielsens nye kulturprojekt tættere på at blive til virkelighed. Men det piner ham, at projektet nok havde haft bedre muligheder, hvis det lå i København, hvor der er flere penge til kulturprojekter. Han synes dog, problemet starter hos nordjyderne, som skal være bedre til at stille krav til kulturoplevelser.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Manchester United og FC Barcelona er blandt de store fodboldklubber med egne museer, og hvis det står til AaB-fan Michael Meelsen Nielsen skal Aalborg have noget lignende.

Han har derfor sat sig i spidsen for et stort kulturprojekt, som skal give Aalborg et fanskabt oplevelseshus med fodbold i centrum.

Men det er en udfordring både at finde penge til kulturprojektet og få aalborgenserne til at stille krav til kulturoplevelserne i byen.

Et af de næste skridt bliver at få kommunalpolitikerne i Aalborgs byråd med på ideen, for ”deres støtte er altafgørende, hvis projektet skal lykkes,” siger Michael Meelsen Nielsen.

Hør tredje afsnit af podcasten, hvor fem unge fortæller, hvorfor de stemmer til kommunalvalget.

I podcasten bliver der afspillet lydklip fra TVSyd, SDU og TVMidtvest.

Altingets podcast Frontløberne er en del af et større projekt lavet i samarbejde med Tænketanken Mandag Morgen. Projektet er økonomisk støttet af Demokratipuljen uddelt af Slots- og Kulturstyrelsen.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00