Ahlers godkender fynsk storfusion på uddannelsesområdet

FUSION: Professionshøjskolen UC Lillebælt og Erhvervsakademi har netop fået ministerens godkendelse til at slå sig sammen til én professionshøjskole. 

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Toke Gade Crone Kristiansen

De fynske fusionsplaner på uddannelsesområdet har netop fået Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) godkendelse. 

Det betyder, at Professionshøjskolen UC Lillebælt og Erhvervsakademi Lillebælt 1. august kan slå sig sammen til én under navnet navn til UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Forberedelserne af sammenlægningen har været undervejs siden foråret 2017, hvor de to institutioner i fællesskab har gjort sig klar til at skabe en professionshøjskole med fokus på at skabe faglige synergier på tværs af de professions- og erhvervsrettede uddannelser.

Tilfredse formænd 
Formændene for bestyrelserne er yderst tilfredse med godkendelsen.

"Vi er utrolig glade for, at de potentialer og den plan for fusionsprocessen, vi nu har præsenteret for ministeren, er blevet mødt med den samme optimisme, som vi følte, da vi traf beslutningen om at fusionere," siger formand for Erhvervsakademi Lillebælt, Peter Zinck i en pressemeddelelse. 

Også hos Poul Erik Madsen, bestyrelsesformand for UCL, er glæden over ministergodkendelsen stor.

"Siden beslutningen om en fusion blev truffet har de to institutioner taget hul på arbejdet med at klarlægge og forme en fælles fremtid sammen. Processen med involvering af studerende og medarbejdere har indtil nu kun bestyrket vores tro på, at en fusion er den helt rigtige vej frem," siger Poul Erik Madsen i en pressemeddelelse.

Nye uddannelser i støbeskeen
I alt 11.000 studerende og 1.000 medarbejdere får deres daglige gang på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole fordelt i Odense, Vejle, Svendborg, Jelling og Fredericia efter planen.

Institutionen vil ved åbningen 1. august 2018 udbyde 41 forskellige uddannelser, men nye uddannelser, der kombinerer viden og praksis på tværs af professioner, er allerede på tegnebrættet, skriver institutionerne i en pressemeddelelse.

Altinget logoForskning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forskning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00