Ajour: Afghanistankrigen er tabt – men den var stadig nødvendig

AJOUR #4: En NATO-rapport dokumenterer, at Taleban vinder mere og mere territorium. Nu må vi erkende, at Danmark har tabt krigen, siger S og DF. Hvad handler det om? Altinget: Ajour har Andreas Krog - redaktør på Altinget: forsvar - i studiet.

Altinget Ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Den islamistiske oprørsgruppe Taleban tilbageerobrer flere og flere distrikter i den afghanske Helmand-provins.

Således har den afghanske regering i dag kun indflydelse i to af Helmands 14 distrikter. Det er en halvering på bare ni måneder. Og Helmand betegnes i dag som en af de provinser i Afghanistan, hvor Taleban har størst kontrol og indflydelse.

Danske kamptropper kæmpede fra 2006 til 2014 mod Taleban-tropper i netop Helmand-provinsen. En indsats, der kostede 43 danske soldater livet og sårede mere end 200. I alt var mere end 10.000 danske soldater i Afghanistan en eller flere gange.

Hos Dansk Folkeparti tøver man ikke med at erklære kampen mod Taleban for tabt.

”Der må en erkendelse til, om at vi har tabt den krig,” fastslår Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen.

Samme erkendelse har man hos Socialdemokratiet. Alligevel fortryder partierne bag beslutningen om dansk krigsdeltagelse ikke engagementet.

Men vores sikkerhedspolitik handler ikke længere om at demokratisere vores fjender, siger redaktør på Altinget: forsvar, Andreas Krog, til Ajours vært, Esben Schjørring. Lyt med her.

Altinget Ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Ajour #3: Er Finansministeriets regnemodeller borgerlige? Ajour #3: Er Finansministeriets regnemodeller borgerlige? Næste artikel Ajour: Danmark må se langt efter en bedste ven i Europa Ajour: Danmark må se langt efter en bedste ven i Europa