Prognose: Alle K-ministre er på vippen

PROGNOSE: Selvom Konservative står til at få samme antal mandater som ved folketingsvalget i 2015, står samtlige af partiets ministre ikke til at genvinde deres plads.

Hvis der var valg i dag, risikerer Konservative, at ingen af partiets tre ministre bliver genvalgt.

Det viser en ny geografisk prognose for, hvor partiernes mandater vil falde lige nu.

Prognosen er udarbejdet for Altinget af professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet på baggrund af næsten 11.000 gallupinterviews hvert kvartal.

Ifølge prognosen står Konservative hverken til at få et mandat i Københavns Omegns Storkreds eller Fyn Storkreds, hvor henholdsvis erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og børne- og socialminister Mai Mercado (K) er på valg.

Endelig viser tallene også, at partiformand Søren Pape Poulsen (K) er på vippen. I øjeblikket er der nemlig ikke nok, der vil sætte kryds ud for Konservative i Vestjyllands Storkreds.

Partileder-effekten
Pape vil formentlig stadig blive valgt trods de dystre udsigter. Ved folketingsvalget i 2015 vendte han en lignende forudsigelse og sikrede et konservativt tillægsmandat i storkredsen.

”Den opmærksomhed, han vil få som den konservative leder, er jo uovertruffen. Det, som prognosen ikke kan opsamle, er de stærke personer. Og det gælder især partilederne,” siger Kasper Møller Hansen.

Om det kan lykkes Rasmus Jarlov og Mai Mercado at gøre det samme, vil vise sig, når vælgerne har talt. Men lige nu er begge ministre i hvert fald på vippen, og hvis ikke tallene ændrer sig, skal de formentlig vinke farvel til Christiansborg inden for de næste fire måneder.

Læs mere om, hvordan partiernes mandater fordeler sig på Altinget: christiansborg.

Forrige artikel SF: Sjælsmark blokerer for S-SF-regering SF: Sjælsmark blokerer for S-SF-regering Næste artikel Dagens overblik: Radikale vil opdele forhandlinger om sundhedsreform Dagens overblik: Radikale vil opdele forhandlinger om sundhedsreform