Alternativet lancerer nyt medie

ALTIVISTEN: Fredag går Alternativets nye digitale medie Altivisten i luften. Et nyt medie er et helt naturligt skridt, mener partiets politiske ordfører.

Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Cecilie Gormsen

Altivisten. Det er navnet på Alternativets nye medie, der lanceres fredag.

Og det er et helt naturligt skridt for Alternativet at starte et nye medie nu, mener politisk ordfører Rasmus Nordqvist.

”Vi har forsøgt at skabe en ny politisk kultur på Christiansborg. Nu vil vi også forsøge at skabe en ny mediekultur for at få balance i mediebilledet, som vi mener, fokuserer for meget på, hvad der er galt med vores samfund, frem for hvordan vi kan gøre det bedre,” siger Alternativets politiske ordfører Rasmus Nordqvist.

Altivisten er første skridt i Alternativets ambitioner om at være meget mere end et politisk parti på Christiansborg. Altinget har tidligere skrevet om, hvordan Alternativet har planer om at brede sig over en lang række forretningsområder.

Alle inviteret med
Det nye medie kommer til at beskæftige sig med løsninger på tre overordnede spørgsmål; nemlig hvordan vi lever bæredygtigt, hvordan vi udvikler demokratiet, og hvordan vi skaber det gode liv? Og formålet med Altivisten er, at samfundsdebatterne skal drives i en mere konstruktiv og løsningsorienteret retning.

Selvom mediet er grundlagt af Alternativet, er alle uanset politisk orientering inviteret til at komme med forslag til løsninger.

”Vi oplever, at borgerne gerne vil bidrage til at skabe et mere empatisk og bæredygtigt samfund, men vi oplever også, at de samtidig savner inspiration til, hvilke konkrete handlinger de kan foretage sig. Derfor har vi skabt et medie, der tager udgangspunkt i, hvad man selv kan gøre for at forandre vores samfund,” siger Oliver Riel, der er en af Altivistens tre redaktører.

Artikler, kunst og podcast
Medinitiativtager til Alternativet Niko Grünfeld er også redaktør på Altivisten, og han fortæller, at mediet skal fungere som et folkelaboratorium, hvor borgere kan sparre med hinanden og udvikle nye løsninger i fællesskab.

”Vi ønsker en mere mangfoldig og eksperimenterende udtryksform, og derfor kan man både bidrage med artikler, videoer, podcasts, kunstværker og poesi,” siger Niko Grünfeld og fortsætter:

”Af samme grund har vi fået en stribe kunstnere til at illustrere mediets indhold. Vi ønsker nemlig at bringe kunsten mere ind i politik.”

Altivisten er tilmeldt Pressenævnet og dermed omfattet af medieansvarsloven og underlagt reglerne om god presseskik.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Nordqvist

Kommende MEP (SF), bestyrelsesmedlem, Det Europæiske Grønne Parti (EGP)
designer (Danmarks Designskole 1999)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024