Alternativist: Altinget glemmer to ud af fire statsministerkandidater

DEBAT: Det er under al kritik, at Altinget kun præsenterer to statsministerkandidater på sin kandidattest og dermed fratager Uffe Elbæk og Pernille Skipper muligheden for at blive en del af vælgernes bevidsthed, mener folketingskandidat Christian Gade Bjerrum.

Af Christian Gade Bjerrum (ALT)
Folketingskandidat, yogalærer, skuespiller m.m.

For nylig var jeg forbi Altingets hjemmeside for at tage kandidattesten, og til min store overraskelse ser jeg dette billede:  

Her ser du et billede med to af de fire statsministerkandidater, som stiller op til Folketingsvalget i 2019. Ja, der er faktisk to andre kandidater, hvis man skulle være i tvivl.

Den ene er Pernille Skipper og den anden er Uffe Elbæk.

At man undlader at vise et billede med alle fire kandidater, må jo være et udtryk for, at Altinget ikke har den store tiltro til de to kandidater; at Altinget allerede har dømt Uffe og Pernille ude af gamet.

Sit ansvar bevidst
Men sagen er, at de er statsministerkandidater, og det synes jeg i allerhøjeste grad, man skal anerkende. Det er under al kritik, at Altinget favoriserer Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen og udelukker Pernille Skipper og Uffe Elbæk fra eksponering og muligheden for at blive en del af vælgernes bevidsthed.

Det er dybt problematisk, når man ellers er et medie, som opererer med at være objektiv i enhver politisk henseende.

Jeg håber inderligt, at Altinget gør sig sit ansvar bevidst som en velrespekteret og indflydelsesrig nyhedsplatform og i særdeleshed gør vælgerne bevidste om, at man faktisk også kan stemme på Pernille eller Uffe som landets kommende statsminister. 

Jeg forventer at se et billede med alle fire statsministerkandidater næste gang, jeg skal tage kandidattesten. Og jeg forventer, at Altinget viser sin respekt og giver mindst lige så meget taletid og eksponering til Pernille Skipper og Uffe Elbæk, som de giver til de to andre.

------

Prøv Altingets kandidattest her.

Forrige artikel DPU-leder: Ahlers' fejl-kampagne må ikke føre til accept af fejl DPU-leder: Ahlers' fejl-kampagne må ikke føre til accept af fejl Næste artikel Socialdemokrat: Stop jyden og den evindelige københavner-bashing Socialdemokrat: Stop jyden og den evindelige københavner-bashing
Jakob Ellemann-Jensen bliver ny formand for Venstre

Jakob Ellemann-Jensen bliver ny formand for Venstre

FORMANDSSKIFTE: Venstres nye formand er Jakob Ellemann-Jensen, der lørdag formiddag blev valgt uden modkandidat på Venstres ekstraordinære landsmøde i Herning. Ellemann bliver Venstres 11. formand siden 1929.