Hvad er Altinget?

Altinget er et uvildigt politisk nichemedie med en af de største redaktioner på Christiansborg i ryggen. 

Read about Altinget in English here

Altinget er et medie om politik. Vi er politisk neutrale og har ikke noget ideologisk ståsted.    

Altinget følger ved hjælp af kritisk, uvildig journalistik udviklingen i det danske demokrati og politiske system.

Vi skriver nyheder, baggrund, analyser og portrætter, vi bringer meningsmålinger, debatindlæg og klummer.

Desuden er vi førende i Danmark i udvikling af robotjournalistik. Vi anvender den bl.a. til at bringe samtlige skriftlige spørgsmål, der stilles i Folketinget og ministrenes svar. Vi har Danmarks mest avancerede maskine til kandidattest, som anvendes i valgkampe, og som også anvendes af public service-medier i Danmark, Sverige og Norge. 

Altinget udgiver 28 nichemedier med tilhørende nyhedsbreve, som man kan abonnere på. De henvender sig primært til professionelle læsere.

Til den politisk interesserede dansker bringer Altinget hver dag to gratis nyhedsbreve, som dækker de brede politiske dagsordener med nyheder, interviews, debat, podcast, tv og analyser.

Hertil kommer et månedligt magasin, hvor vi går uforstyrret i dybden med de vigtigste features, portrætter, interviews og analyser af dansk og europæisk politik. Og hvor vi anmelder de vigtigste bøger om politik og samfund. Tegn dit abonnement på Altinget Magasin her.

Altinget er et privat public service medie uden ideologisk ståsted. For os er det ligegyldigt, hvem der danner regering. I vores redaktionelle dækning forudsætter vi naturligvis grundloven, magtens tredeling, parlamentarisme, ytringsfrihed uden grænser, ligestilling og adskillelse af politik og religion.

Altinget råder over redaktionslokaler på Christiansborg og i Ny Kongensgade, hvor vores administration holder til. Desuden har vi redaktion i Bruxelles med to faste EU-korrespondenter.

Den redaktionelle ledelse udgøres af chefredaktør Jakob Nielsen (ansv.), redaktionschef Ninna Rønberg, redaktionschef Kristine Korsgaard og redaktionschef Maja Hagedorn hansen. 

 

Læs Altingets redaktionelle etiske retningslinjer her

Bestil gratis prøveabonnement her

Læs bogen om Altingets første 20 år her

 

Altinget dækker intensivt 28 politik-områder.

 

Altinget Arbejdsmarked

Henvender sig til arbejdsmarkedets parter. Dækker udviklingen i dansk beskæftigelsespolitik og armlægningen mellem arbejdsmarkedets parter. Udkommer mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Rikke Brøndum er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her. 

Altinget Arktis 

Skriver om udviklingen i Arktis ud fra et dansk perspektiv. Fokus vil være på Rigsfællesskabet, udenrigs- og sikkerhedspolitik samt erhverv, infrastruktur og klima. Udkommer mandag og onsdag. Andreas Krog er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Børn 

Nichemediet dækker de vigtigste politiske aspekter af børne- og ungdomslivet og følger kritisk den politiske målsætning om at gøre Danmark til verdens bedste land at være barn i. Udkommer mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Simon Lessel er redaktør. 
Læs mere og få gratisprøveabonnement her

Altinget By og Bolig

Skriver om boligpolitik, byudvikling, planlægning, den boligsociale-indsats og kampen mellem by og land. Udkommer mandag, tirsdag og torsdag. Daniel Bue Lauritzen er redaktør. 
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Christiansborg

Erik Holstein, Esben Schjørring og Emma Qvirin Holst giver med analyser, portrætter og interviews det dybe indblik i Christiansborg-verdenen. Desuden har portalen analyser af vælgervandringer og snit af målinger. Udkommer hver tirsdag. 
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Civilsamfund 

Skriver om alt, hvad der rører sig i frivilligdanmark, i fonde, foreninger og organisationer. Udkommer mandag, tirsdag, onsdag og enten torsdag eller fredag. Gitte Skotby-Young Ballenstedt er redaktør.
Læs mere, og få gratis abonnement her.

Altinget Digital

Har fokus på de politiske rammevilkår for integration af ny teknologi i sundheds- og velfærdssektoren. Udkommer tirsdag, onsdag og fredag. Chris Lehmann er redaktør.
Læs mere, og få gratis nyhedsbrev her.

Altinget Embedsværk

Sætter fokus på embedsstanden lige fra Slotsholmen over EU til kommuner og regioner. Udkommer mandag og torsdag. Sine Riis Lund er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Energi & Klima

Dækker dansk klima- og energipolitik, og der er også blik for den europæiske debat og lovgivning fra EU. Udkommer mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Morten Øyen er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her. 

Altinget Erhverv

Følger udviklingen i dansk erhvervspolitik tæt og kaste lys over de politiske beslutninger fra Christiansborg og EU, som påvirker virksomhedernes rammevilkår. Christoffer Lund-Hansen er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her. 

Altinget Etik og Tro 

Altinget Etik og Tro dækker politik i og omkring kirken, samfundets øvrige trossamfund og perspektiverer de store etiske spørgsmål gennem nyheder, analyser, baggrund og debat.

Altinget EU 

Dækker gennem nyheder, analyser, baggrund og debat EU-politik set fra både Bruxelles og Christiansborg. Udkommer alle hverdage. Derudover udgiver Altinget: eu også den ugentlige podcast Parlamentet, som kan hentes her. Thomas Lauritzen er journalist og analytiker på portalen, mens Rikke Albrechtsen er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Forskning

Leverer nyheder, debat og baggrund om dansk forskningspolitik. Udkommer mandag, tirsdag og torsdag. Chris Lehmann er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Forsvar

Skriver om dansk og international forsvars- og sikkerhedspolitik med særligt fokus på Østersøen, cybersikkerhed og udmøntningen af forsvarsforliget. Udkommer mandag og torsdag. Andreas Krog er redaktør.
Læs mere, og få gratis nyhedsbrev her.

Altinget Forsyning

Leverer nyheder, debat og baggrund om den danske forsyningssektor. Udkommer mandag, tirsdag og fredag. Morten Øyen er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her. 

Altinget Fødevarer

Nyheder, debat og baggrund om nye fødevarepolitiske tiltag fra Christiansborg og EU. Udkommer mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Andreas Arp er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Hovedstaden

Dækker den politiske udvikling i alle seks forvaltninger på Københavns Rådhus tæt - og holder samtidig et vågent øje med udviklingen i resten af hovedstadsområdet. Et uundværligt medie for alle dem, der har brug for at vie, hvilke regler, der gælder i København i dag og i morgen.  Redaktør er Søren Dahl.
Læs mere og få gratisprøveabonnement her. 

Altinget Idræt

Altinget Idræt dækker dansk idrætspolitik og kampene mellem idrættens aktører med blandt andet nyheder, analyser og debat. Rasmus Løppenthin er redaktør. 
Læs mere og få et gratis prøveabonnement her. 

Altinget Kommunal

Dykker ned i krydsfeltet mellem kommunerne og Christiansborg og sætter særligt fokus på den kommunale økonomi. Udkommer mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Kim Rosenkilde er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Kultur

Dækker de politiske områder, der er med til at definere og sætte rammerne for mediernes vilkår og kulturlivet i det hele taget. Udkommer mandag, tirsdag og torsdag. Christina Houlind er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Miljø

Dækker miljøpolitik i bred forstand og følger dansk og europæisk miljølovgivning. Udkommer alle hverdage. Hjalte Kragesteen er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Social

Går i dybden med de politiske og faglige udfordringer på det sociale område i Danmark. Udkommer mandag, tirsdag og torsdag. Simon Lessel er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Sundhed

Skriver om alle hjørner af sundhedspolitikken. Om EU-regler, folketingsbeslutninger, kommunal forebyggelse, virkeligheden på hospitalerne – og om livet i foreninger og organisationer på området. Udkommer alle hverdage. Signe Løntoft er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her. 

Altinget Transport

Henvender sig til politiske aktører og andre, der har en særlig interesse i transportpolitik. Udkommer mandag, onsdag og torsdag. Daniel Bue Lauritzen er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Uddannelse

Følger og dækker de politikområder, som har betydning for og sætter rammerne for uddannelse af børn og unge. Udkommer mandag til fredag. Tyson Lyall er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Udvikling

Sætter med nyheder, baggrund, interviews, portrætter og analyser fokus på dansk udviklingspolitik. Udkommer mandag, onsdag og fredag. Christina Houlind er redaktør.
Læs mere, og få gratis prøveabonnement her.

Altinget Verdensmål

Altinget Verdensmål leverer nyheder, baggrund og debat om arbejdet med FN’s verdensmål – både i kommunerne, på Christiansborg og i erhvervslivet.

Altinget Ældre 

Dækker politik om livet efter arbejdslivet herunder pension, ældrepleje, aktiv alderdom og meget mere. Udkommer mandag, tirsdag og torsdag. Karl Emil Frost er redaktør. 
Læs mere og få gratis prøveabonnement her. 

Altinget.dk

Altingets forside dækker de vigtigste nyheder i dansk politik med interviews, baggrund, portrætter, analyser og debat. Nyhedsbrevet udkommer to gange dagligt mandag til fredag og en gang lørdag og søndag. Maja Hagedorn Hansen er chef for forsiden.
Tilmeld dig Altingets gratis nyhedsbrev her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion