Apple dropper datacenter i Aabenraa: Vil fokusere på Viborg

AFLYST: Aabenraa Kommune holder fast i sin datacenterstrategi, men Apples beslutning om at droppe et datacenter kan give forsinkelser.

Sådan så det ud, da Apples datacenter i Foulum ved Viborg blev præsenteret i 2016. Der bliver altså ikke en pendant i Aabenraa alligevel.
Sådan så det ud, da Apples datacenter i Foulum ved Viborg blev præsenteret i 2016. Der bliver altså ikke en pendant i Aabenraa alligevel.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Der bliver alligevel ikke noget stort Apple-datacenter i Aabenraa.

Det meddelte kommunen tirsdag, efter Apple havde givet besked om, at de ønskede at slippe af med den 285 hektar store grund, de for to år siden købte til at anlægge et datacenter.

"Det her er uden tvivl et uønsket bump på vejen for Aabenraa Kommunes lange indsats for at skabe arbejdspladser og øget bosætning ud af etableringen af datacentre i Aabenraa Kommune," siger borgmester Thomas Andresen (V) i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Heldigvis er Apple ikke den eneste spiller på det marked, og som vores Datacenterstrategi jo tydeligt beskriver, har vi en målrettet strategisk indsats, som blandt andet sigter mod to datacentre i drift og to under planlægning i 2022."

Planen holder
Den plan arbejder kommunen stadig efter, selvom Apples beslutning nok vil give forsinkelser, vurderer borgmesteren.

En anden af de store techvirksomheder, Google, har også købt en stor grund i Aabenraa, faktisk lige ved siden af den grund, som Apple stadig ejer.

Kommunen oplyser, at de stiller sig til rådighed over for Apple i forløbet med at finde en køber til at aftage grunden.

Ifølge pressemeddelelsen har Apple kaldt valget en forretningsbeslutning, hvor man ønsker at koncentrere sig om sit datacenterbyggeri i Viborg.

0:000:00