Aslan: Copenhagen Pride burde starte på Blågårds Plads

KLUMME: Forestil jer, hvor stort det ville være, hvis Blågårds Plads, der lige nu domineres af afstumpede medlemmer af LTF, blev indtaget af en masse glade, festlige homoer og drag queens, skriver Lars Aslan.

Om ikke så lang tid går Copenhagen Pride i gang.

Og det er noget vi i den grad kan være stolte af i Danmark. Vi var det første land i verden, der lovliggjorde homoseksuelle ægteskaber, og vi er siden nået langt i kampen mod homofobi og intolerance.

Priden er gennem mange år startet på Nørrebro for at ende på Rådhuspladsen.

Det har som regel været en kæmpe succes bortset fra nogle gange, hvor unge drenge har kastet med sten på deltagerne. Desværre blev paraden så flyttet til Frederiksberg og går så derfra til Rådhuspladen.

Arrangørerne begrunder det med, at afstanden fra Frederiksbergs Runddel til Rådhuspladsen er den korteste, og derfor skal Priden ikke tilbage til Nørrebro.

Uanset hvad forklaringen er, så er den med afstanden decideret forkert. Både Sankt Hans Torv og Blågårds Plads ligger tættere på Rådhuspladsen end Frederiksberg Runddel.

Men uanset afstand ville det være en fantastisk ting at få Priden tilbage til Nørrebro netop i år. Og den må meget gerne starte på Blågårds Plads.

Forestil jer, hvor stort det ville være, hvis pladsen, der lige nu domineres af afstumpede medlemmer af LTF (Latterlige Taber-Fjolser), blev indtaget af en masse glade homo-, hetero- og biseksuelle. Mænd i store kjoler, drag queens, og der kom fest og farver over hele pladsen.

Det ville være skønt at se ansigterne på de homofobiske bandemedlemmer, og det ville også være et stærkt signal at sende – til det ubehagelige islamist-miljø, der findes i bydelen, som gentagne gange har inviteret imamer til Nørrebro, der vil henrette homoseksuelle – at Nørrebro står for mangfoldighed, og at vi ikke vil tolerere, at der opfordres til drab og vold mod vores homoseksuelle medborgere.

Alle skal have lov til at være dem, de er.

Vi oplever desværre forsat mange hate crimes mod homoseksuelle, og at det kan især være meget svært for homoseksuelle med anden etnisk baggrund at ”springe ud”.

Mange mister kontakten med deres familier og bliver socialt isolerede. Det skal vi bekæmpe, ikke ved at flytte paraden til pæne Frederiksberg, men derimod flytte den tilbage til vores allesammens Nørrebro, der især i disse dage har brug for noget fed stemning og mangfoldighed på den gode måde.

------

Lars Aslan er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Forrige artikel Cordua: Thulesen Dahl presser LA i bund Cordua: Thulesen Dahl presser LA i bund Næste artikel Lisbeth Knudsen: Er præsident Trump et nyheds-narkotikum? Lisbeth Knudsen: Er præsident Trump et nyheds-narkotikum?