Debat

Aslan: Kenneth K. Berth er dansk politiks svar på imamen fra Grimhøj

KLUMME: Udtalelserne fra DF's Kenneth K. Berth om at skyde på bådflygtninge gik lige efter Dansk Folkeparti drejebog, og minder om noget fra de islamistiske miljøer, mener Lars Aslan.

Sig noget rabiat, vent lidt, og træk så i land er en gængs medietaktik, DF's Kenneth K. Berth deler med flere rabiate imamer, skriver Lars Aslan.
Sig noget rabiat, vent lidt, og træk så i land er en gængs medietaktik, DF's Kenneth K. Berth deler med flere rabiate imamer, skriver Lars Aslan.Foto: Niels Ahlmann Olsen/Scanpix
Lars Aslan Rasmussen

Han er født 1978 og blev valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet i år (2016).

Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Så lykkedes det endnu engang Dansk Folkeparti at køre tingene efter deres sædvanlige drejebog: 

1. Få en af jeres folketingspolitikere til at sige noget sindssygt
2. Test reaktionen i befolkningen
3. Få politikeren til at sige, at han ikke mener det på den måde - og er blevet misforstået

Denne gang var det så Kenneth Kristensen Berth tur til at melde nogle tosserier ud til pressen. På landsdækkende tv sagde han to gange, at man burde skyde på bådflygtninge, hvis bådene ikke vendte om.

Da forargelsen i befolkningen blev tilpas stor, sagde han så, at han i virkeligheden bare talte om varselsskud.

Det er selvfølgelig løgn. Ligesom det var løgn, da samme Kenneth K. Berth for et par måneder siden, også på direkte TV, sagde, at han jo ikke vidste om DR journalisten Abdel Aziz Mahmood havde haft gang i noget med islamisk stat - og bagefter så sagde det kun var for sjov.

Og nej, Kenneth Kristensen er ikke et uprøvet folketingsmedlem fra DF, der har talt over sig. Han er den længst siddende ungdomsformand for et parti, og han har været med i DF lige fra starten. Han har siddet i regionsrådet og kommunalbestyrelsen, og har indtil han sidste år blev valgt til folketinget, arbejdet for DF på Christiansborg.

Så når Kristensen Berth gør som han gør, så følger han blot den taktik og fremgangsmåde, som Dansk Folkeparti altid benytter sig af.

Taktikken med at sige noget rabiat for lige at teste reaktionerne kender vi især fra islamistiske miljøer herhjemme. Hvem husker ikke imamen fra Grimhøj, der opfordrede til drab på jøder, for bagefter at undskylde og sige, at han kun mente israelske soldater, der havde begået overgreb på palæstinenserne.

Og lignende vanvittige udtalelser fra andre imamer følger samme drejebog: Sig noget rabiat, vent lidt, og træk så i land.

På landsdækkende tv sagde han to gange at, man burde skyde på bådflygtninge.

Lars Aslan
MF, Socialdemokratiet

Og jo mere DF taler om at skyde folk, og andre syge ideer, jo mindre taler vi om alt deres plat og svindel i EU.

Så et er sikkert. Hver gang DF melder ekstremt ud, for bagefter at trække i land, er det udelukkende et kynisk forsøg på at aflede opmærksomheden fra egne problemer, samt sende et signal til de mest ekstreme vælgergrupper om at man forsat kan regne med partiet

---

Lars Aslan er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00