Om  
Anna Bjerre
Mads Roke Clausen
Astrid Krag

Astrid Krag udpeger Frivilligrådets nye formand

Det bliver Anna Bjerre Thorsteinsson, hidtidig næstformand i Frivilligrådet, der overtager formandsposten efter Mads Roke Clausen.

Marie Schønning Jensen

Knap en måned efter Frivilligrådets snart forhenværende formand, Mads Roke Clausen, valgte at trække sig på grund af et nyt job, har Socialministeren udpeget hans arvtager.

Det skriver Frivilligrådet i en pressemeddelelse.

Den nye formand for Frivilligrådet er Anna Bjerre Thorsteinsson. Hun har været næstformand siden 2018 og er nu blevet udpeget af socialminister Astrid Krag (S) til at overtage formandsposten, indtil valgperioden udløber ved udgangen af 2021.

Anna Bjerre Thorsteinsson er uddannet psykolog fra Københavns Universitet. Hun er stifter af og direktør i organisationen GirlTalk, der arbejder for at forbedre trivslen hos piger og unge kvinder.

Som ny formand i Frivilligrådet vil Anna Bjerre Thorsteinsson fastholde et stærkt fokus på økonomien, siger hun i pressemeddelelsen.

"Vi har en række vigtige opgaver, som vi allerede er godt i gang med. Det gælder civilsamfundsstrategien samt opgaven med at sikre en stabil økonomi. Og der skal ikke herske nogen tvivl om, at økonomien fortsat vil være et meget stort og meget vigtigt indsatsområde for mig og hele Frivilligrådet," lyder det fra Anna Bjerre Thorsteinsson.

Hun tiltræder officielt formandsposten 1. april, men allerede tirsdag 23. marts vil Mads Roke Clausen give faklen videre, når Frivilligrådet holder digitalt årsmøde. Og det har han det en smule ambivalent med, siger han i pressemeddelelsen.

"Det er dels glædeligt at overdrage nøglerne til Frivilligrådet til en person, der har så mange gode visioner for det frivillige område, og som på daglig basis understøtter en frivillig indsats for nogen af samfundets sårbare unge. Dels er det vemodigt, fordi jeg har været meget glad for samarbejdet med alle de dygtige og visionære medarbejdere i sekretariatet og medlemmer i rådet. Men det vigtigste er alle de konkrete resultater, vi sammen har skabt – dem kan vi være stolte af," lyder det fra den afgående formand.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anna Bjerre

Direktør, GirlTalk.dk, formand, Frivilligrådet, formand, RådgivningsDanmark
cand.psych.aut.

Mads Roke Clausen

Direktør, Landsorganisationen for sociale tilbud, bestyrelsesmedlem, Bikubenfonden og Liljeborgfonden
cand.scient.adm. (RUC 1997), Diploma in Organisational Leadership (University of Oxford 2017)

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)