B 158 (Erhvervsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks godkendelse af aftalegrundlaget mellem Danmark, Estland, Finland, Island, Letland, Litauen, Norge og Sverige for Den Nordiske Investeringsbank.

Forslaget har til formål at sikre, at Den Nordiske Investeringsbank (NIB) til hver en tid styres i henhold til anerkendte principper for ansvarlig bankvirksomhed, herunder i forhold til kapital- og likviditetsstyring.

NIB er en offentlig investeringsbank, der ejes af Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Estland, Letland og Litauen. NIB finansierer projekter, der forbedrer konkurrenceevnen og miljøet i de nordiske og baltiske lande.

Med forslaget får guvernørerne, der udgør den øverste ledelse af NIB, og som består af én minister fra hvert af de otte ejerlande, beføjelse til at fastlægge de overordnede principper for, hvor meget kapital og likviditet banken skal holde i forhold til de risici, som banken tager i sin forretning.

Ændring af kapital- og likviditetsstyringen af Den Nordiske Investeringsbank vil medføre, at banken i højere grad baseres på samme risikofølsomme krav, som stilles til kommercielle banker.

Beslutningsforslag som fremsat

Beslutningsforslag som vedtaget


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00