B 165 (Justitsministeriet)
Forslag til folketingsbeslutning om at give børn af indsatte bedre rammer for besøg.
---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Forslag til folketingsbeslutning om at give børn af indsatte bedre rammer for besøg.
Læs mere2. og sidste behandling af forslag til folketingsbeslutning om at give børn af indsatte bedre rammer for besøg (B 165).
Læs mere1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at give børn af indsatte bedre rammer for besøg (B 165).
Læs mereForslag til folketingsbeslutning om at give børn af indsatte bedre rammer for besøg.
Læs mereEPIDEMILOV: Sundhedsfagligheden bliver holdt i kort snor i ny epidemilov, mener flere eksperter. Sundhedsordførere står på mål for aftalen. Man kan ikke lade embedsmænd træffe beslutninger med så store konsekvenser, lyder det.
INTERVIEW: Briternes handelsaftale med EU er blevet så god, at Danmark bør forsøge at gå samme vej, siger Morten Messerschmidt (DF). Han forestiller sig, at en folkeafstemning kan være et krav til at få DF’s støtte til en regeringsdannelse efter næste folketingsvalg.
DEBAT: Nye Borgerliges forslag om at fjerne racismeparagraffen vil give frit spil til en fremmedfjendsk debat og racistiske ytringer. Vi skal med historien in mente holde fast i paragraffens beskyttelse af minoriteter, skriver Petar Socevic.
PRÆDIKEN: Det vil udsætte trossamfundene for en øget mistænkeliggørelse og skade Danmarks anseelse i udlandet, hvis en ny lov om prædikener på dansk bliver til noget, lyder advarslen til regeringen fra landets biskopper.
KOMMENTAR: Når jeg ser rundt i mit eget land, bliver jeg bekymret for fællesskabet og demokratiet. Vi rykker nemlig om bag ved egne hegnspæle, skriver Peter Skov-Jakobsen.
DEBAT: Kommer EU-pengene fra genopretningsfonden til at gøre en reel forskel i især Syd- og Østeuropa, eller forsvinder de i et sort hul, som de sparsommelige fire frygter, spørger Lykke Friis.
FORMANDSKAMP: Tre mænd kæmper om pladsen som arvtager for Angela Merkel, når der i weekenden er landsmøde i CDU. Yderligere to kommer i spil, når snakken falder på, hvem der skal være kanslerkandidat.
KOMMENTAR: Venstre og Det Konservative Folkeparti endte begge med at stemme for en rigsret mod Inger Støjberg. Hensynet til lov og orden trumfede til sidst partihensyn. Rejsen derhen har dog ikke været køn – især ikke når man tænker på, at sagen kunne være lukket for længst med en næse.
KOMMENTAR: En penibel sag fra Hørsholm, hvor en 22-årig socialdemokrat er blevet formand for Børn- og Ungeudvalget, viser, hvorfor vi må have anbringelser af børn ud af kommunalt regi.
NYHEDSOVERBLIK: Venstres beslutning om at støtte en rigsretssag mod Inger Støjberg deler blå blok, og ekspertgruppe er på trapperne med evaluering af regeringens coronaindsats. Få morgenoverblikket.
KRISEHÅNDTERING: I slutningen af januar kommer et ekspertudvalg med evaluering af regeringens og myndighedernes coronahåndtering. Gruppen skal blandt andet vurdere, om der er begået fejl undervejs.
ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.
DEBAT: At arbejde i psykiatrien er at gamble med sit helbred. Et skridt i den rigtige retning er, at politikerne gør det muligt for personalet at bruge tjenestenumre, skriver Emil Kjeldsmark Lemvig.
DEBAT: Det er åbenlyst gakket at lukke for Trumps konti på sociale medier, mens de mest hardcore diktaturer får lov til at fortsætte, skriver Martin Henriksen.
YTRINGSFRIHED: Medarbejdere i statens smitteopsporing fik besked om ikke at udtale sig til pressen. Men det var en fejl, medgiver Rigspolitiets kommunikationsdirektør. Forbuddet gælder nemlig kun udtalelser på myndighedens vegne, lyder det.
PARLAMENTET #110: Hastværk og blame-game har skabt “rod og uklarhed” i kommunikationen om Europas ellers vellykkede fælles vaccineindkøb, siger chefen for EU-Kommissionen i Danmark, Stina Soewarta. Lyt med, når Altinget i årets første europæiske podcast går tæt på det højspændte spil om vaccinerne mod covid-19.
RIGSRETSSAG: Det står klart, at Inger Støjberg skal for Rigsretten. Men sagen er træls for både S og V, vurderer Altingets politiske kommentator Erik Holstein: "Hvis Støjberg smækker med døren i en situation, hvor Ellemann i forvejen er i knæ, kan nedturen komme helt ud af kontrol".
AJOUR: En lang række kommuner har hyret konsulenter til at finde besparelser på kommunens mest udsatte borgeres sager. Konsulenterne blev i størstedelen af tilfældene kun betalt, hvis de fandt besparelser. Den sag dykker Altinget Ajour ned i.
NAVNE: Novo Nordisk Fondens formand Lars Rebien Sørensen har tilsluttet sig fhv. statsminister Lars Løkke Rasmussen nye politiske mødested.
INSTRUKSSAG: Inger Støjbergs eget parti vil støtte en rigsret imod hende i sagen om den ulovlige instruks. "Det er den største mistillidserklæring, jeg kan få fra min egen formand," siger Støjberg. Ni V-medlemmer vil stemme imod Jakob Ellemann-Jensens linje.
DEBAT: EU er bagud i vaccineindsatsen, fordi man satte hensynet til indkøbspriser over nedkæmpelse af pandemien, og det er ikke noget, der lyder rart i Stine Bosses ører, skriver Morten Messerschmidt (DF).
DEBAT: Folketingsmedlemmer fra højrefløjen bringer arven fra Orban på banen herhjemme og stiller sig imod juridisk kønsskifte for børn og unge. At påstå, det er for barnets bedste, viser en fuldstændig mangel på empati, skriver Søren Laursen og Tina Thranesen.
RIGSRET: Der er flertal for, at Inger Støjberg skal stilles for en rigsret, efter at Socialdemokratiet har meddelt, at man støtter en rigsretssag.
KOMMENTAR: Hvilke danskere ville sidde i regeringen, hvis Donald Trump var statsminister? David Trads giver sit bud på de vigtigste ministerposter.
NYHEDSOVERBLIK: I dag afgøres det, om der er er flertal for at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg (V). Lars Løkke har meddelt, at han ikke vil stemme for en sag. Danske myndigheder har forsøgt at få særaftale om flere vacciner uden om EU. Få overblik over dagens politiske nyheder.
CORONAVIKAR: Arbejdsforholdene i et af Rigspolitiets centre for smitteopsporing førte til omfattende udbrud af Covid-19. De fleste berørte er vikarer, der arbejder uden løn under sygdom. Man bliver presset til at vælge mellem sine regninger og sit helbred, siger en vikar.
DEBAT: EU-skeptikerne leder efter hullerne i osten og glemmer, at EU-samarbejdet er med til at sikre, at indkøb og godkendelse af corona-vacciner går hurtigt og ordentligt for sig, skriver Stine Bosse.
DEBAT: Symbolsk var stormen på den amerikanske kongres værre end angrebet på World Trade Center i 2001, fordi oprørerne er amerikanske medborgere, og fordi det blev opildnet af den siddende præsident, skriver seniorforsker Hans Mouritzen.
DEBAT: Regeringen vil bruge 45 millioner kroner af udviklingsmidlerne på grænsekontrol og hjemsendelse af migranter i seks Balkan-lande. Resultatet er, at der bliver endnu færre penge til at hjælpe i nærområderne, mens danskerne får mere velfærd. Det er ikke udviklingsbistandens opgave, skriver Knud Vilby.
I FISK: Skotske fiskere har så store problemer med at få afsat deres fangst efter Brexit, at flere nu søger mod Danmark for at få en direkte vej ind i EU’s indre marked.
INSTRUKSSAG: Selv om tidligere V-formand Lars Løkke Rasmussen for nylig åbnede for at stemme for en rigsretssag mod Støjberg, er han nu landet på at stemme imod. Det er for usikkert, om hun kan dømmes, lyder argumentet.
PRESSEMØDE: Den britiske variant af coronavirus spreder sig i Danmark, og det får regeringen til at forlænge nedlukning af butikker, restauranter, skoler og andre dele af samfundet i tre uger mere. Det fortæller sundhedsministeren ved et pressemøde onsdag aften.
AJOUR: Seks gange over de seneste seks år har højtplacerede forsvarschefer på få måneder skiftet stillingen i Forsvaret ud med titler som lobbyister og sælger i det private erhvervsliv. Hør hvorfor det møder kritik i Altinget Ajour.
DOKUMENTATION: Folketinget har trukket i nødbremsen og valgt at udskyde en række forslag i lyset af smitteudviklingen med COVID-19. Læs her, hvilke lovforslag der udskydes, og hvilke der prioriteres.
CORONA: Aktiviteten i Folketinget dæmpes frem mod vinterferien. Politikerne skal behandle færre lovforslag, og risikoen for smitte skal begrænses med udbud af hurtigtest.
STRESS: Politisk leder for Liberal Alliance Alex Vanopslagh er ramt af alvorlig stress. Han vil fortsat være politisk aktiv, men er tvunget til at nedjustere sin arbejdsbyrde.
Gratis nyhedsbrev fra Altinget
Velkommen til Altinget
Altinget er en uafhængig, journalistisk netavis, der skriver om dansk og international politik. Bestil Altingets gratis daglige overblik.
God fornøjelse,
Mvh. Jakob Nielsen, chefredaktør