B 32 (Justitsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til Europa-Parlamentets og Rådets forordninger (EU) nr. 2018/1861 og nr. 2018/1862 af 28. november 2018 om oprettelse, drift og brug af Schengeninformationssystemet (SIS) på områderne for henholdsvis ind- og udrejsekontrol samt politisamarbejde og strafferetligt samarbejde samt Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 2018/1860 af 28. november 2018 om brug af Schengeninformationssystemet i forbindelse med tilbagesendelse af tredjelandsstatsborgere med ulovligt ophold.

Regeringen beder med beslutningsforslaget om Folketingets samtykke til, at regeringen på Danmarks

vegne tilslutter sig tre EU-forordninger vedrørende Schengeninformationssystemet på mellemstatsligt grundlag. Forslagene omhandler oprettelse, drift og brug af Schengeninformationssystemet i forbindelse med ind- og udrejsekontrol i EU, politi- og strafferetligt samarbejde og tilbagesendelse af tredjelandsstatsborgere med ulovligt ophold i EU.

Forordningerne er omfattet af det danske retsforbehold, men da forordningerne udbygger Schengenreglerne, skal Danmark i henhold til artikel 4 i protokollen om Danmarks stilling inden 6 måneder efter Rådets vedtagelse træffe afgørelse om, hvorvidt Danmark vil gennemføre forordningerne i dansk ret.

Beslutningsforslag som fremsat

Beslutningsforslag som vedtaget

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Pape Poulsen

Fhv. partiformand (K) & MF, fhv. justitsminister og borgmester, Viborg
kontorassistent-lære ved Grundfos, lærerstudier (Ribe Statsseminarium 1993-94), speditør (Grundfos 1992)

0:000:00