B 69 (Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet)

Forslag til folketingsbeslutning om en klimalov 2.0, der sikrer ambitiøse reduktioner af Danmarks reelle samlede drivhusgasudledning.

Beslutningsforslagets formål er at supplere klimaloven med bestemmelser om, at opgørelsen af lovens 70 procentsreduktionsmål ikke kun omfatter nationale udledninger, men også inkluderer udledninger, som er forbundet med international transport og forbrugsbaserede udledninger uden for Danmarks grænser. Endvidere skal udledninger fra afbrænding af biomasse ikke opgøres som CO2-neutrale.

Efter forslagsstillernes opfattelse giver den nuværende opgørelsesmetode en uretfærdig global ansvarsfordeling, hvor lande som Danmark, der har flyttet store dele af den mest klimabelastende produktion til andre lande, men fortsat opretholder en økonomi, som er afhængig af import af varer, tjenesteydelser og biomasse til energiproduktion, slipper for at tælle disse klimabelastninger med i deres klimaregnskaber.

Beslutningsforslag som fremsat


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sikandar Siddique

Politisk leder, Frie Grønne
cand.comm.

Uffe Elbæk

Forfatter, fhv. MF (ALT), fhv. kulturminister (R)
socialpædagog (Peter Sabroe Seminariet 1982), journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1987)

Susanne Zimmer

Fhv. MF (FG), tidl. MF (ALT)
folkeskolelærer og cand.pæd. i pædagogik

0:000:00