Bertel Haarder: Det danske folkemøde er mere folkeligt end det svenske

DEBAT: Folkemødet på Bornholm er mere folkeligt end den svenske pendant Almedalsveckan i Visby på Gotland. Det skriver Bertel Haarder.

Af Bertel Haarder (V)
MF og fhv. minister

Jeg har igen i år deltaget i Almedalsveckan i Visby på Gotland, og jeg kan slet ikke genkende sammenligningen med det bornholmske Folkemøde i Altinget 9. Juli. 

Folkemødet er nu lige så stort som Almedalsveckan, og det er langt mere folkeligt.

De store virksomheder og partierne dominerer langt mindre på Folkemødet, som på godt og ondt er en pæredansk udgave af det svenske forbillede.

Bedre politiske taler i Sverige
På et enkelt punkt rager det svenske op over det danske: Kvaliteten af politikertalerne er højere, og de er mere dagsordensættende.

Partierne “ejer” hver deres dag i den pågældende uge.

Men dertil er bare at sige: godt, det ikke er tilfældet på Bornholm. Det rækker den danske talerkunst ikke til.

I Allinge er det nærmere foreningerne, der dominerer, og ikke fagforeningerne og de store virksomheder. Og så er det hele klemt sammen på fire dage, så det ikke slæber sig af stede både i starten og mod slutningen, som det er tilfældet i Visby på Gotland.

Folkemødebestyrelsen har gjort det fremragende, men selvfølgelig er der problemer med indkvarteringsmulighederne og -priserne.

Men mon ikke endnu flere teltmuligheder og et hotelskib kan løse det problem.

Forrige artikel Selina Juul til nye ministre: Styrk vedvarende indsats mod madspild Selina Juul til nye ministre: Styrk vedvarende indsats mod madspild Næste artikel Kræftens Bekæmpelse: 48.000 flere danskere kan få kræft af overvægt Kræftens Bekæmpelse: 48.000 flere danskere kan få kræft af overvægt