Bertel Haarder skal indgå i ny V-rokade

ROKADE: Bertel Haarder opgiver sine kulturpolitiske poster som følge af sin nye formandsrolle på Det Kongelige Teater. Venstre arbejder nu på en rokade, hvor også Kristian Jensens poster skal besættes på ny.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Peter Pagh-Schlegel

Der er endnu ingen afklaring på, hvilke politiske hverv den tidligere kulturminister Bertel Haarder (V) skal bestride, efter at han ved årsskiftet blev udpeget til formand for bestyrelsen på Det Kongelige Teater.

"Det bliver drøftet internt i partiet og med andre partier. For skal jeg bytte, skal jeg jo bytte med nogen – hvad enten det er et formandskab eller en ordførerpost. Det kan ikke gøres med et fingerknips," siger Bertel Haarder, der lige nu er både Venstres kulturordfører og formand for Folketingets Kulturudvalg.

I lørdags fik Kristian Jensen (V) frataget sine udvalgspladser og sit arktisordførerskab, da han uden at orientere partiledelsen foreslog over for Jyllands-Posten, at V skulle gå sammen med regeringen, De Konservative og Radikale om en ny reformpakke.

Ifølge Venstres pressetjeneste vil besættelsens af Kristian Jensens og Bertel Haarders poster med stor sandsynlighed indgå i en samlet rokade, der tidligst forventes på plads i næste uge.

Haarder i dobbeltrolle
Bertel Haarder blev udpeget af vikarierende kulturminister Rasmus Prehn (S) til at være ny bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater kort efter, at der landede en politisk rammeaftale om teatrets økonomi for indeværende år.

Udpegningen er blevet kritiseret af flere parter, deriblandt tidligere bestyrelsesformand Stine Bosse, der i Politiken mente, at han helt burde trække sig fra Folketinget.

Så langt ønsker Bertel Haarder ikke at gå, men han er fortsat villig til at "bytte plads med en kollega", siger han.

{{toplink}}
Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00