Borgerlige til Bramsen: Har du tillid til forsvarschefen?

SAMRÅD: Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre vil vide om forsvarsministeren mener, at Forsvaret er gennemsyret af råddenskab og om hun har tillid til forsvarschefen.

Forsvarsminister Trine Bramsen (t.h.) skal i et samråd svare på, om hun har tillid til forsvarschef Bjørn Bisserup (t.v.)
Forsvarsminister Trine Bramsen (t.h.) skal i et samråd svare på, om hun har tillid til forsvarschef Bjørn Bisserup (t.v.)Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Efter en række markante medieudtalelser skal forsvarsminister Trine Bramsen (S) nu stå skoleret for Folketingets forsvarsudvalg. Det er Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre, der er gået sammen om at kalde ministeren i samråd.

De tre partier vil have svar på to ting. For det første om ministeren betragter Forsvaret og Forsvarsministeriet som gennemsyret af råddenskab. For det andet om hun har 100 procent tillid til forsvarschef Bjørn Bisserup og Forsvarets officerskorps generelt.

Svindel, magtmisbrug og råddenskab
I løbet af maj gav Trine Bramsen flere interviews til blandt andet Avisen Danmark, Politiken og DR, hvor hun langede kraftigt ud efter Forsvarets ledelse. Det skete op til og efter at der den 19. maj faldt dom i byretten i Viborg i sagen om hærchef Hans Christian Mathiesen.

Til Politiken sagde Trine Bramsen den 24. maj blandt andet:

”De her svindelsager og nepotismesagen skal sættes ind i den kontekst, at der er så mange tusind dygtige og dedikerede ansatte i forsvaret, der udfører deres arbejde så flot og på bedste vis. Derfor fortjener svindel og magtmisbrug og al den råddenskab, der måtte ligge nogle steder, at få en kæmpe projektør på.”

I samme interview blev hun spurgt, om hun har tillid til forsvarschefen og de ledende officerer. Til det svarer ministeren:

”Hvis jeg ikke har tillid til de chefer, der sidder her, så ville de ikke være her. Så kan der komme nye sager, det kan der altid gøre. Men ledelsen i forsvaret har jeg tillid til.”

{{toplink}}
Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00