Brexit ekstra-podcast: Hvorfor sidder Europas ledere fast ved Irlands grænse?

PARLAMENTET: Når EU's stats- og regeringsledere onsdag slider for at finde en aftale om Brexit, bliver den helt store udfordring den irske grænse. I forbindelse med topmødet er det derfor værd at lytte til Altingets interview med Irlands  EU-ambassadør, der forklarer, hvad grænseproblemet egentlig handler om.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Når EU-statslederne onsdag og torsdag skal forsøge at finde vej ud af dødvandet i forhandlingerne om skilsmissen fra Storbritannien, bliver det meget vanskeligt. Der er flere problemer, men den helt store udfordring lige nu er spørgsmålet om Nordirlands status efter Brexit. 

Hvor skal grænsen gå? Skal der på ny være grænsekontrol? Og hvorfor er det egentlig så stort et problem, hvis der skulle komme en hård grænse mellem EU-landet Irland og det britiske Nordirland?

For at blive klædt på til at forstå den diskussion, som EU-lederne kæmper med, kan du høre det interview, som Altinget lavede med den irske EU-ambassadør, Declan Kelleher, for en måned siden.

Her forklarede Kelleher meget klart, hvad problemet egentlig er. Hans ord er endnu mere relevante i dag. Derfor denne genudsendelse som en ekstra bonus til vores lyttere. 

Den næste rigtige udgave af Altinget: Parlamentet er klar fredag morgen, hvor du kan høre sidste nyt om de europæiske lederes forhandlinger.

Klik her, og abonner på Parlamentet i iTunes | Find os på Soundcloud her | Stitcher her

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Ready, set, goooo! Kapløbet om Europas topjob er begyndt Ugens EU-podcast: Ready, set, goooo! Kapløbet om Europas topjob er begyndt Næste artikel Podcast fra EU-topmødet: May må tilbage til tegnebordet Podcast fra EU-topmødet: May må tilbage til tegnebordet
EU-Kommissionen vil slå hårdere ned på intern grænsekontrol

EU-Kommissionen vil slå hårdere ned på intern grænsekontrol

GRÆNSER: Hvis lande i Schengen-området ikke har en god grund til at bevare interne grænsekontroller, vil EU-kommissionen hurtigere gå med sagen til EU-Domstolen. EU-Kommissionen kan sandsynligvis have en god sag overfor Danmark, mener ekspert.