Christian Hartvig færdig i Poul Due Jensens Fond: Grundfos-profil bliver ny direktør

UDSKIFTNING: Efter flere ugers uroligheder i Poul Due Jensens Fond er direktør Christian Hartvig nu også en færdig mand. Kim Nøhr Skibsted overtager posten.

Rasmus Dahl Løppenthin

Som led i en større rokade i Poul Due Jensens Fond stopper direktør Christian Hartvig med øjeblikkelig virkning. 

Jens Bager er også fortid i fonden, efter at han i midten af oktober trak sig som formand efter blot syv måneder i spidsen for en af Danmarks største erhvervsdrivende fonde. Også næstformand Ingelise Bogason gik i den forbindelse.

Det er ikke kommet frem i offentligheden, hvorfor formand og næstformand forlod deres poster. 

Men oven på formandsskabets exit gik bestyrelsen bag om ryggen på sin direktør ved at lade advokatfirmaet Bech-Bruun søge rådgivning hos Erhvervsstyrelsen om bestyrelsen fremtidige sammensætning. Dette foregik uden Christian Hartvigs vidende.

 "Det undrer mig meget," sagde den nu tidligere direktør til finans.dk tilbage i oktober.

Det fremgår dog ikke af pressemeddelelsen, om denne uenighed har været afgørende for Hartvigs exit. I stedet skriver man blot, at han stopper "efter gensidig overenskomst".

Ny direktør i Poul Due Jensens Fond bliver 53-årige Kim Nøhr Skibsted, der kommer fra en stilling som kommunikationsdirektør i Grundfos.

Han har sammen med Grundfos-topchef Mads Nipper markeret sig som en varm fortaler for verdensmålene. Kim Nøhr Skibsted har samtidig kørt det højtprofilerede partnerskab med Dansk Flygtningehjælp, hvor man arbejder på at sikre bæredygtig vandforsyning i flygtningelejre. Projektet har blandt andet modtaget støtte fra P4G, som holdt topmøde i København tidligere på efteråret.

Kim Nøhr Skibsted ser frem til sceneskiftet, siger han i en pressemeddelelse.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00