Samfundsfaglig-matematisk student fra Bornholms Amtsgymnasium i Rønne 1988
Cand.polit. fra Københavns Universitet 1998
Bor nu i Hellerup ved København (Bosat 1993-2008 på Islands Brygge)
Arbejder nu som freelancejournalist, klummeskribent, boganmelder, foredragsholder, konsulent, kommentator og radiovært.
Cordua: DF behøver ikke at sige, hvad de mener
KLUMME: DF behøver ikke længere at forarge for at få opmærksomhed. Vælgerne ved, hvad partiet står for. Bevisbyrden for en fortsat stram udlændingepolitik ligger et helt andet sted, nemlig hos Socialdemokraterne, skriver Jarl Cordua.
Jarl Cordua
KommentatorSamfundsfaglig-matematisk student fra Bornholms Amtsgymnasium i Rønne 1988
Cand.polit. fra Københavns Universitet 1998
Bor nu i Hellerup ved København (Bosat 1993-2008 på Islands Brygge)
Arbejder nu som freelancejournalist, klummeskribent, boganmelder, foredragsholder, konsulent, kommentator og radiovært.
Budskabet ”Du ved, hvad vi står for” ledsaget af ”Tillid og tryghed” og en smilende drenget udseende formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahls kontrafej.
Sådan ser de billboards ud, som i øjeblikket kan ses på stationer og i al fald nogle københavnske indfaldsveje.
Dansk Folkeparti er i sin mediestrategiske udvikling åbenbart nået til det punkt, hvor de ikke længere behøver at forklare vælgerne, hvad de mener. For der er de udmærket klar over, siden DF nu nøjes med så tilsyneladende indforstået og raffineret en kommunikation, hvor man blot understreger, at DF's politik er kendt af enhver. Og DF har vel en pointe her?
DF behøver ikke længere forarge
Man kan vel snart sagt vække selv den mindst interesserede vælger i kongeriget midt om natten og udspørge vedkommende om, hvad DF mener. Svaret vil faldet prompte: DF ønsker færre (muslimske) udlændinge til Danmark. Det er sådan set alt rigeligt.
DF-kampagnen er kemisk renset for udsagn, der tangerer fx Konservatives kampagne, der vil stoppe ”nazi-islamismen”. DF kunne endda sætte trumf på ved at betegne K-kampagnen som ”lettere overgearet”.
Jarl Cordua
DF behøver ikke længere at forarge for at få opmærksomhed for derved at skræmme vælgerne bort. DF-kampagnen er kemisk renset for udsagn, der tangerer fx Konservatives kampagne, der vil stoppe ”nazi-islamismen”. DF kunne endda sætte trumf på ved at betegne K-kampagnen som ”lettere overgearet”.
Lige netop det kan man i al fald ikke beskylde DF's billboards for i 2015. Tidligere har man set kontroversielle DF-annoncer mod burka-klædte byretsdommere og tidligere kriminelle indvandrere, der stod opført på lovforslag om tildeling af dansk indfødsret.
Langt mellem "ramasjang-meldinger"
Man har stadig Mogens Camre løbende frit rundt, som siger mærkværdige ting, der er pinlige for partiledelsen, der dog som oftest diskret lægger afstand fra synspunkterne.
Der er efterhånden langt mellem snapsene for dem, der håber på ”ramasjang-meldinger”, og det er tilsyneladende aldrig budskaber, som vælgerne forbinder med 2015-valgets – sådan ser det indtil videre ud – store vinder Kristian Thulesen Dahl. For tiden svinger DF mellem 17-21 procent af stemmerne, og ingen betvivler, at partiet får et drømmevalg.
S står med bevisbyrden
Bevisbyrden for en fortsat stram udlændingepolitik ligger selvfølgelig et helt andet sted: Hos Socialdemokraterne, der skal forsøge at overbevise vælgerne om, at de skam er de sande hardlinere, samtidig med at de sidder i regering med de største slappere på udlændingeområdet: De Radikale. Det sker med forsikringer til vælgerne om: ”Hvis du (som indvandrer) kommer til Danmark, skal du arbejde.” Indtil videre har regeringen sagt til kommunerne, at arbejdet skal omfatte 10 timer om ugen.
Mht. at løfte bevisbyrden om stram udlændingepolitik, så ser de nok til hos DF med brede smil og et ledsagende kækt svar: ”Held og lykke med det!”
---
Jarl Cordua er liberal-borgerlig politisk kommentator og vært på radioprogrammet "Cordua & Steno” på Radio24syv. Hver onsdag skriver han klummen 'Liberale Brøl' i Altinget. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.
*Rettet 7/5 08.45: Det fremgik tidligere, at to DF-kandidater vil lovliggøre håndvåben. Det er ikke korrekt. Vi beklager fejlen.