Cordua: DF behøver ikke at sige, hvad de mener

KLUMME: DF behøver ikke længere at forarge for at få opmærksomhed. Vælgerne ved, hvad partiet står for. Bevisbyrden for en fortsat stram udlændingepolitik ligger et helt andet sted, nemlig hos Socialdemokraterne, skriver Jarl Cordua. 

Budskabet ”Du ved, hvad vi står for” ledsaget af ”Tillid og tryghed” og en smilende drenget udseende formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahls kontrafej.

Sådan ser de billboards ud, som i øjeblikket kan ses på stationer og i al fald nogle københavnske indfaldsveje.

Dansk Folkeparti er i sin mediestrategiske udvikling åbenbart nået til det punkt, hvor de ikke længere behøver at forklare vælgerne, hvad de mener. For der er de udmærket klar over, siden DF nu nøjes med så tilsyneladende indforstået og raffineret en kommunikation, hvor man blot understreger, at DF's politik er kendt af enhver. Og DF har vel en pointe her? 

DF behøver ikke længere forarge
Man kan vel snart sagt vække selv den mindst interesserede vælger i kongeriget midt om natten og udspørge vedkommende om, hvad DF mener. Svaret vil faldet prompte: DF ønsker færre (muslimske) udlændinge til Danmark. Det er sådan set alt rigeligt.

DF behøver ikke længere at forarge for at få opmærksomhed for derved at skræmme vælgerne bort. DF-kampagnen er kemisk renset for udsagn, der tangerer fx Konservatives kampagne, der vil stoppe ”nazi-islamismen”. DF kunne endda sætte trumf på ved at betegne K-kampagnen som ”lettere overgearet”. 

Lige netop det kan man i al fald ikke beskylde DF's billboards for i 2015. Tidligere har man set kontroversielle DF-annoncer mod burka-klædte byretsdommere og tidligere kriminelle indvandrere, der stod opført på lovforslag om tildeling af dansk indfødsret.

Langt mellem "ramasjang-meldinger"
Man har stadig Mogens Camre løbende frit rundt, som siger mærkværdige ting, der er pinlige for partiledelsen, der dog som oftest diskret lægger afstand fra synspunkterne.

Der er efterhånden langt mellem snapsene for dem, der håber på ”ramasjang-meldinger”, og det er tilsyneladende aldrig budskaber, som vælgerne forbinder med 2015-valgets – sådan ser det indtil videre ud – store vinder Kristian Thulesen Dahl. For tiden svinger DF mellem 17-21 procent af stemmerne, og ingen betvivler, at partiet får et drømmevalg.

S står med bevisbyrden
Bevisbyrden for en fortsat stram udlændingepolitik ligger selvfølgelig et helt andet sted: Hos Socialdemokraterne, der skal forsøge at overbevise vælgerne om, at de skam er de sande hardlinere, samtidig med at de sidder i regering med de største slappere på udlændingeområdet: De Radikale. Det sker med forsikringer til vælgerne om: ”Hvis du (som indvandrer) kommer til Danmark, skal du arbejde.” Indtil videre har regeringen sagt til kommunerne, at arbejdet skal omfatte 10 timer om ugen. 

Mht. at løfte bevisbyrden om stram udlændingepolitik, så ser de nok til hos DF med brede smil og et ledsagende kækt svar: ”Held og lykke med det!”

---
Jarl Cordua er liberal-borgerlig politisk kommentator og vært på radioprogrammet "Cordua & Steno” på Radio24syv. Hver onsdag skriver han klummen 'Liberale Brøl' i Altinget. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

*Rettet 7/5 08.45: Det fremgik tidligere, at to DF-kandidater vil lovliggøre håndvåben. Det er ikke korrekt. Vi beklager fejlen. 

Forrige artikel Cordua: Thornings momentum fiser ud Cordua: Thornings momentum fiser ud Næste artikel Cordua: En dyr generalprøve? Cordua: En dyr generalprøve?
 • Anmeld

  Michael Købke

  Højt at flyve

  DF står til et kanonvalg. Det er korrekt. Men efter valget begynder problemerne. For hvor høj en pris vil de betale for at give Løkke nøglerne til Statsministeriet? Og hvor høj en pris er DF klar til at lade Løkke betale? Er de klar til at stille ultimative krav på udlændingespørgsmålet til en V regering? Og er de klar på at lade Løkke stege, hvis de ikke får reelle stramninger igennem. Altså kører en "Vestager" på Venstre

  I horisonten lurer Dansk Samling. Måske ikke en billetsælger. Men nok til at det må give panderynker hos Thulesen- Dahl. En undersøgelse har vist, at en betragtelig del af vælgerskaren er villig til at stemme på et parti som på værdipolitikken ligger på linje eller til højre for DF, samt en mere konservativ(ikke liberal) økonomisk politik end DF. Får DS vind i sejlende i den kommende valgperiode, så er DF forceret ud i et nyt hav. Hensigtserklæringer, værdiudmeldinger og standpunkter på områder som eks. svinekød i daginstitutioner og juletræer i boligforeninger vil ikke længere være nok. Så skal der stramninger på bordet. Stramninger som øjensynligt vil stride mod den europæiske menneskerettighedskonvention. Er V klar til det?

 • Anmeld

  Hans Joachim Mogensen

  Regeringens integrationsplan er nu også afsløret som fup - Kun 3 % af flygtningene er parate til et job

  Cordua skriver:
  "Det sker med forsikringer til vælgerne om: ”Hvis du (som indvandrer) kommer til Danmark, skal du arbejde”. Indtil videre har regeringen sagt til kommunerne, at arbejdet skal omfatte 10 timer om ugen. "

  De forsikringer til vælgerne er afsløret som fup:
  http://ekstrabladet.dk/folkets-roest/folkevalgt/regeringens-integrationsplan-er-nu-ogsaa-afsloeret-som-fup-kun-3-flygtningene-er-parate-til-et-job/5548809

 • Anmeld

  Frank Andreasen

  Blå blok og indvandring

  Sjovt nok vurderer vælgerne HTS som mere kapabel, end Løkke når det gælder stram kurs på indvandring.

  Mon ikke vælgerne inkluderer DF i deres vurdering?

 • Anmeld

  Leif Juhl Pedersen

  Det har danskerne vidst længe

  Lige siden mavesure/stuerene diskede op med sine stupide udtalelse, men er sosserne nu også så stuerene? hvad man mon det mavesure fjols sige til det?

 • Anmeld

  Johnny F. Andresen

  Dansker ved hvad DF står for

  En så stor tilgang af borger, der længe har ønsket en mere stram udlændige politik, har sat sine tydelige spor. DF får fremgang fordi folket ved, hvad DF kan og vil.

  At forsøge, at tilluske en morgensur bemærkning om DF, er samtidigt at kalde danskerne dumme. Forkasteligt.

  Rønnebærerne er sure, men dansker ved bedre. Ikke en periode mere bygget på løgn og populisme. Nu skal der føres dansk politik og ikke for "European by Heart" politik.

 • Anmeld

  Lise Bech

  To DF-kandidater i Nordjylland

  Sjovt som kommentatorer og journalister er dygtige til at ændre på tingene.
  Det de to Folketingskandidater fra Nordjylland sagde, var at peberspray bør gøres lovlige i Danmark.
  De er lovlige i Tyskland. I Sverige og Finland, kan man søge om tilladelse til at besidde en peberspray.
  Jeg ved det, for jeg er en af de to kandidater. :-)

 • Anmeld

  Ole K. Ersgaard

  Lars Løkke Rasmussen og Venstre er taberne - uanset valgresultatet!

  Venstre står til at blive valgets store/største taber. Og DF til den store/største vinder. Det virker noget ejendommeligt, at valgets vinder peger på formanden for valgets største taber Lars Løkke Rasmussen (hvis målingerne altså holder på valgdagen)! I givet fald bliver Kristian Thuelsen Dahl jo den reelle (skygge)statsminister og Løkke bliver blot en marionet. Den går ikke længe i Venstres bagland -så har vi et nyt folketingsvalg. Og samtidig skal Venstre gennem et formandsskifte, hvis det ikke allerede kommer inden for de næste måneder. Løkke har givetvis erkendt sit nederlag og har derfor bragt Søren Gade på banen som nyt formandsemne. Løkke har hermed snydt Kristian Jensen godt og grundigt for anden gang. Så alt i alt - Lars Løkke Rasmussen er taberen uanset resultatet af det kommende folketingsvalg. Mon ikke Socialdemokratiet fortsætter i en mindretalsregering? Hvis partiet spiller kortene rigtigt - så jo!

 • Anmeld

  Lise Bech

  To DF-kandidater i Nordjylland

  Sjovt som kommentatorer og journalister er dygtige til at ændre på tingene.
  Det de to Folketingskandidater fra Nordjylland sagde, var at peberspray bør gøres lovlige i Danmark.
  De er lovlige i Tyskland. I Sverige og Finland, kan man søge om tilladelse til at besidde en peberspray.
  Jeg ved det, for jeg er en af de to kandidater. :-)

 • Anmeld

  Lise Bech

  Sorry

  Det var ikke min mening at spamme siden her og sende mit indlæg to gange.. Undskyld.

 • Anmeld

  Jarl Cordua

  Beklager

  Kære Lise,

  Du har helt ret. Jeg har simpelthen misforstået eller forlæst mig på en avishistorie om ssgen

  Det beklager jeg. Vi retter hurtigst muligt

  Nvh Jarl

 • Anmeld

  Erik Høgh-Sørensen

  Peberspray og håndvåben

  Jeg er den anden nordjyske DF-kandidat, som stillede forslaget om håndvåben/peberspray, og Lise og jeg står klart ved vores frit tilgængelige pressemeddelelse. Vi mener, forslaget forebygger vold, når nu politiet efter svære besparelser ikke længere fungerer, som borgerne har krav på. Vi har specifikt peget på to eksempler, hvor selvforsvarsvåben kunne have forhindret uskyldige dødsofre. De to navne er Heidi Abildskov og Dan Uzan. Vi er som DF'ere fra Nordjylland stolte af at have startet denne debat. Vi tænker på ofrene, ofte kvinder, og mener, vores forslag kan bidrage til at gavne trygheden i samfundet.

 • Anmeld

  Frank Andreasen

  Sikke en gang sludder Erik

  Man kan da ikke som enkeltperson nedkæmpe hhv en bande og mand med et automatvåben, med en peberspray.

  I Heidis tilfælde kunne det have kostet hende livet, hvis nogle af bandemedlemmerne havde fået peberspray, inden resten af banden havde afvæbnet hende.

  Peberspray sksl kun være tilladt for ordenshåndhævere. Det andet starter kaprustning

 • Anmeld

  Frank Andreasen

  I Uzans tilfælde

  Skal man vist være naiv, hvis man tror en peberspray stiller noget op, når tjenestepistol, peberspray og maskinpistol ikke gøre.


  Det argument er vist ringe gennemtænkt

 • Anmeld

  Erik Høgh-Sørensen

  Lempelse af våbenlov nu

  Hej Frank, det lader til, at du synes, at vold bare er noget, vi må lære at leve med? Vores forslag er et rigtig godt gennemtænkt opgør med den kultur, hvor potentielle ofre, især kvinder, bliver kriminaliseret, hvis de prøver at forsvare sig mod voldsmænd. Det er faktuelt forkert, hvad du skriver om Heidi Abildskov. Hun blev myrdet i sit hjem i Virum af en indbrudstyv, der medbragte sin kniv, og som undslap via EU's åbne grænser. Dan Uzan var ubevæbnet, og eftersom det gik så galt, som det overhovedet kunne gå den aften, så må min påstand stå til troende: Selvforsvarsvåben af forskellig art kunne måske have hjulpet. Har du selv bud på løsninger i mangel af en ringe fungerende politistyrke?