Ny jobbank hjælper corona-pressede ministerier

PRES: Særligt belastede ministerier kan via en oprettet jobbank låne medarbejdere fra andre ministerier. "Det seneste halve år har vi skullet håndtere udfordringer, som aldrig er set tidligere," fortæller Finansministeriets departementschef om det særlige coronatiltag.

En ny jobbank skal sikre udlån af medarbejdere til de hårdest ramte ministerier af Covid-19, fortæller Peter Steensgaard Mørch, departementschef i Finansministeriet.
En ny jobbank skal sikre udlån af medarbejdere til de hårdest ramte ministerier af Covid-19, fortæller Peter Steensgaard Mørch, departementschef i Finansministeriet.Foto: Finansministeriet
Sine Riis Lund

Flere medarbejdere i ministerierne må for en stund skifte arbejdsadresse.

I september oprettede Finansministeriet en corona-jobbank, som formidler lån af medarbejdere på tværs af staten til de ministerier, der er særligt pressede af virussen.

Hidtil er der indgået udlånsaftaler for godt 35 medarbejdere, men på nuværende tidspunkt vurderes behovet til at være over 50 medarbejdere.

"Jobbanken skal sikre, at de ministerier, hvor spidsbelastningen er størst, har tilstrækkeligt med ressourcer til at klare opgaverne - helt bogstaveligt ved at låne dem nogle ekstra hænder fra andre ministerier. Som nærmest alt andet under corona-krisen har der været brug for hurtig handling, og jobbanken er derfor blevet til i en hurtig proces," fortæller Peter Stensgaard Mørch, departementschef i Finansministeriet, i en skriftlig kommentar.

Det seneste halve år har vi skullet håndtere udfordringer, som aldrig er set tidligere, og det har stillet store krav til embedsværket. Krav om hastighed, om faglighed, om samarbejde og om omstillingsparathed.

Peter Steensgaard Mørch
Departementschef, Finansministeriet

Ekstraordinært stort pres
Håbet er, at jobbanken kan afbøde noget af presset for de mest berørte ministerier. For selv om nærmest alle ministerier er involveret i håndteringen af corona, så har nogle været og er stadig særligt centrale for håndteringen, forklarer departementschefen.

"Det har betydet, at medarbejderne i disse ministerier har været underlagt et ekstraordinært stort pres. Ikke mindst, fordi de udfordringer, som Covid-19 skaber, udvikler sig hastigt – nogle gange fra dag til dag. Derfor har vi taget nye redskaber i brug for at sikre, at vi har den nødvendige agilitet til at tackle krisen," siger Peter Stensgaard Mørch.

Som udgangspunkt er der lagt op til, at medarbejderne skal udlånes for en periode på tre måneder. Men perioden vil kunne forlænges afhængigt af, om presset fortsætter.

Foreløbigt har Sundheds- og Ældreministeriet, Justitsministeriet, Kulturministeriet og Erhvervsministeriet lånt medarbejdere, og ifølge Finansministeriet er "stort set alle" ministerier involveret i jobbanken ved enten udlån eller modtag af medarbejdere.

Peter Stensgaard Mørch lægger heller ikke skjul på, at covid-19 siden sin ankomst har sat den offentlige sektor, ligesom resten af samfundet, i en helt ekstraordinær situation.

0:000:00